Gündem Türkiye şehitlerini yüreğine gömdü

Türkiye şehitlerini yüreğine gömdü

04.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şemdinli’de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 6 asker ve 2 korucu, memleketlerinde gözyaşları ve PKK’ya lanet sloganları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Tüm Türkiye, kahramanlarına ağladı

Türkiye şehitlerini yüreğine gömdü

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde önceki gün PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen askerler piyade sözleşmeli erler Emre Karaaslan (24), Tayfun Kavun (26), Ömer Küçük (27), Sercan Kara (26), Erkan Karaca (28), Uzman Çavuş Gökhan Kurak (28) ile güvenlik korucuları Osman Yeşil ve Alaaddin Tekin dün sonsuzluğa uğurlandı.
Acılı anne fenalaştı
Şehit Ömer Küçük’ün cenazesi, memleketi Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde helallik alınmak üzere ailesinin oturduğu Kırıkhan’ın Özsoğuksu Mahallesi’ne getirildi. Şehidin cenazesi, babası Cuma, annesi Ayfer Küçük’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda yakını tarafından karşılandı. Alınan helalliğin ardından şehidin cenazesi Kırıkhan mezarlığına götürüldü.
Buradaki törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı. Şehidin annesi Ayfer Küçük, oğlunun cenazesi alana getirilirken fenalık geçirdi. Şehidin cenazesi Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Kırıkhan Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şehit Gökhan Kurak’ın cenazesi de önceki gece Zonguldak’a getirildi. Şehidin annesi Bahriye Kurak tabuta sarılarak “Garip yavrum hoş geldin” diye ağıtlar yaktı. Şehit Gökhan Kurak’ın cenazesi dün Karapınar’a götürülerek burada evin önünde helallik alındı, dua edildi. Şehidin annesi Bahriye, babası Cevat ve kardeşi Uğur Kurak, helallik alınırken gözyaşlarına boğuldu. Şehit için düzenlenen törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenaze namazının ardından Kurak’ın cenazesi aile mezarlığında toprağa verildi.
Doğu görevinin 8 ay sonra biteceği öğrenilen Kurak’ın, bir süre önce evlenmek istediğini ailesine söylediği, öncesinde de ev almak için para biriktirmeye çalıştığı öğrenildi.
Bakan Canikli de katıldı
Bursa’da şehit Emre Karaarslan için tören düzenlendi. Törene, şehidin babası İhsan Karaarslan, annesi Naciye Karaarslan, kardeşleri, eşi Ezgi Helin Karaarslan ile Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve binlerce kişi katıldı. Şehidin eşi Ezgi Helin, annesi Naciye ve babası İhsan Karaaslan ile dedesi Süleyman Aydın, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.
Törenin ardından Karaarslan’ın cenazesi, Kestel ilçesindeki aile kabristanında gözyaşları ve sloganlar arasında toprağa verildi.

‘İşte bu benim aslanım’

Şehit Erkan Karaca’nın Türk bayrağına sarılı cenazesi Samsun’un Canik ilçesinde evinin önüne getirildi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı helallik sırasında şehidin babası Ayhan Karaca, oğlunun fotoğrafını eline alıp, kalabalığa dönerek, “İşte benim yavrum. İşte benim aslanım. Canımın parcası. Biricik evladım. Vatan sağ olsun” diyerek gözyaşı döktü. İlkadım ilçesinde bulunan Büyük Cami’deki törene 10 bin kişinin katıldı. Cenaze töreninde Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da yer aldı. Şehit Erkan, Eğirikum Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

‘Ona kıyamazdım’ diye feryat etti

Şehit Tayfun Kavun için memleketi Kırşehir’de dün cenaze töreni düzenlendi. Hakkari’de 3 yıldır görev yapan ve 4 ay önce ailesinin yanına gelerek iznini geçiren şehit Kavun’un için Kırşehir Cacabey Camii önünde düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Necati Şentürk, Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan’ın da aralarında olduğu binlerce kişi katıldı. Bakan Tüfenkci Cuma namazını Cacabey Camiinde kıldıktan sonra tören alanında bulunan Kavun ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.
Ailesi, oğullarının bayrağa sarılı tabutu başında gözyaşı döktü.
Baba Recep Kavun, “Canım oğlum vatan sağolsun, gerekirse ben de askere gideceğim. Onun yerini ben dolduracağım. İnanmıyorum öldüğüne, o ölmedi” dedi. Şehidin annesi Ayşe Kavun da “Hainler ölseydi oğlum. Ben ona kıyamazdım, ciğerim yanıyor. Öpmelere kıyamazdım. Sen de bana kıyamazdın, oğlum, ömrüm” diye ağıt yaktı. Şehit Kavun’un cenazesi, Şehit Hava Pilot Astsubay Ahmet Tozluklu Şehitliği’ne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit oğlunun parkasını giydi

Şehit er Sercan Kara’nın naaşı ailesi tarafından morgdan alındı. Cenaze, Isparta’nın Gelendost ilçesine bağlı Yenice Köyü’ndeki baba evine getirildi. Helallik alındıktan sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu köy mezarlığına götürüldü.
Törene, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Baba Menderes Kara, oğlunun parkasını giyerek namazda saf tuttu. Şehidin annesi Türk bayrağına sarılı tabuta kapanarak gözyaşı döktü. Kara’nın cenazesi, aile kabristanına gözyaşları arasında defnedildi. l HASAN ÖZBEK Isparta

Soylu, korucuların cenazesine katıldı

Şehit güvenlik korucuları Alaattin Tekin ve Osman Yeşil için dün sabah saatlerinde ilk tören Şemdinli 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığında düzenlendi. Şehit korucuların cenazeleri daha sonra Şemdinli ilçesi Derecik beldesine bağlı Toklu köyüne gönderildi. Törene katılmak üzere sabah özel uçakla Yüksekova Selahaddin Eyyübi Havalimanı’na inen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra helikopterle Toklu köyüne gitti.
Bakan Soylu, şehit korucular için köyde kılınan cenaze namazında saf tutup, cenazeye katılan şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu. Bakan Soylu ve beraberindeki yetkililer, daha sonra omuzlarda taşınan şehit cenazeleri ile birlikte köydeki mezarlığa gitti. Şehit korucuların cenazelerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Törende Kürtçe ağıtlar yakarken fenalık geçiren şehit yakınlarını görevliler teselli etti. l HAKKÂRİ DHA, AA

Haberin Devamı