Kastamonu Türkiye Süper Enduro Şampiyonası

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası

25.07.2017 - 13:58 | Son Güncellenme:

Kastamonu'nun Azdavay ilçesine bağlı Suğla Yaylası'nda düzenlenecek ve 75 sporcunun katılacağı şampiyona 29-30 Temmuz'da gerçekleştirilecek

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası

KASTAMONU (AA) - Türkiye Süper Enduro Şampiyonası'nın 3. ayağı, Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

İlçeye bağlı Suğla Yaylası'ndaki Motor ve Doğa Sporları Merkezi'nde 27 Temmuz'da başlayacak Uluslararası Azdavay Motosiklet ve Doğa Sporları Festivali'nin üçüncü ve dördüncü gününde Türkiye Süper Enduro Şampiyonası'nın 3. ayağı yapılacak.

Şampiyonayla ilgili bir restoranda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, güzel bir şampiyonaya ev sahipliği yapacaklarına işaret etti.

Ulusal düzeyde bir şampiyonaya ev sahipliği yapmanın kendilerine gurur verdiğini ifade eden Karadeniz, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da güzel bir şampiyona yapmayı hedefliyoruz. Bu şampiyona ilin tanıtımı ve turizmine katkı sağlamada etkili olacak. Azdavay ilçemiz ekoturizm açısından çok önemli bir potansiyele sahip. Festivalle bunu tüm ülkeye göstermek istiyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke de festivalin Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi, Azdavay Kaymakamlığı, Azdavay Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından organize edildiğini kaydetti.

Şampiyonanın yapılacağı yaylanın çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Akülke, "Suğla Yaylası çok önemli bir değer. Hafta sonu Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'ndaydım. Organizasyonun düzenlendiği yer asla Suğla Yaylası'yla eşdeğer değildi. Hem güzelliği, hem de yapısıyla, her şeyiyle Suğla Yaylası çok daha iyi. Şampiyonaya 75 sporcunun katılmasını bekliyoruz." diye konuştu

Yurt dışından motosikletseverleri bölgeye getirmek istediklerini anlatan Akülke, bu sayede bölgenin potansiyelini dünyanın göreceğini dile getirdi.

Toplantıda, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Azdavay Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ve Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Erdoğan Akbıyık da şampiyonanın hazırlıklarıyla ilgili bilgi verdi.