Gündem Türkiye tek yürek ilk şehidini uğurladı

Türkiye tek yürek ilk şehidini uğurladı

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı’nın ilk şehidi Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümet ve devlet yetkililerinin yanı sıra muhalefetin de katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye tek yürek ilk şehidini uğurladı

Suriye’nin kuzeyindeki terör koridoru oluşumunu engellemek için Fırat Kalkanı’nın ardından ikinci büyük operasyon olan PYD denetimindeki Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet ve devlet yetkililerinin yanı sıra muhalefet partilerinin de katıldığı devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenaze töreni, siyasetin farklı kesimlerini aynı safta buluşturması nedeniyle sembolik değeri yüksek bir birlik görüntüsü oluşturdu.

Haberin Devamı

Zeytin Dalı Harekâtı’nda Kilis’in Gülbaba köyünün doğusunda YPG’li teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan için dün Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde tören düzenlendi.

Birlikte saf tuttular

Cami bahçesine kortej eşliğinde getirildikten sonra katafalka konulan şehit Özalkan’ın cenazesinin bulunduğu tabutun başında askerler nöbet tuttu. Şehidin annesi Hatice, babası Selahattin Özalkan, kardeşleri, eşi ve yakınları cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Öğle namazını müteakip düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan yardımcıları Bekir Bozdağ, Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Ankara Valisi Ercan Topaca, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, milletvekilleri, şehit ve gazi yakınları, askerler, emniyet mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

‘Onlara ölü demeyiniz’

Şehidin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazının ardından şehidin cenazesi başında kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, Bakara Suresi’nin 154. Ayetini okuyarak, ayetin “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ancak sizler bilemezsiniz” şeklindeki mealini aktardı.

Türkiye tek yürek ilk şehidini uğurladı

Erdoğan, şunları söyledi:

“Şu anda Musa evladımız bizi dinliyor. Biz onun şehadetine şahidiz. O da bizim şu andaki saf tutuşumuza şahit. Çok önemli bir operasyonlar silsilesi içerisinde ordumuz, Mehmetlerimiz bu karda, kışta büyük bir mücadeleyi sürdürüyorlar. Kimlere karşı? Teröristlere karşı. Herhangi bir kavme, herhangi bir ırka karşı yapılan operasyon değil, bu operasyon tamamıyla PYD/YPG/PKK gibi terör örgütlerine yönelik, DEAŞ gibi bir terör örgütüne yönelik operasyondur. Bu operasyonu Allah’ın izniyle milletimiz, Özgür Suriye Ordusu birlikte zafere ulaşmak suretiyle kazanacağız. İnancımız tam. ‘Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda / Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda / Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ diyen Mehmetlerimizle alacağız.”

Haberin Devamı

‘Soluk aldırmayacağız’

Erdoğan, kararlı ve azimli olduklarını belirterek, “Acaba şunlar ne demiş, bunlar ne demiş, dünyada şu ülke nasıl bakmış, bu ülke nasıl bakmış, buna bakacak halimiz yok. Bu konudaki karar, bu milletindir. Bu millet kendi göbeğini kendisi kesecek ve bizi sınırlarımızda taciz eden üç beş tane ipsize, soysuza biz bu sınırlarda soluk aldırmayacağız” diye konuştu.
Şehit Özalkan’ın sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarıyla adeta geleceği okuduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu tweet’lerde adeta şehadetten gelecek olan paranın bile nereye yatırılması gerektiğini de orada bildirdi. İnşallah bu millet güçlü. Biz bu noktada evladımızın inşallah bu vasiyetini zaten Türk milleti olarak biz kendimiz hallederiz. En güzeliyle hallederiz. İnşallah onu da yerine getiririz. Allah rahmet eylesin” dedi.

Haberin Devamı

Zeytin Dalı Harekatı'nda YPG’li teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, devlet töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ndeki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı.