Tekirdağ "Türkiye Ümmetin Ümididir"

"Türkiye Ümmetin Ümididir"

22.06.2018 - 16:10 | Son Güncellenme:

Uluslararası Rabia Platformu Başkanı Cihangir İşbilir: "Türkiye, mazlumlar için İslam dünyası için 'Nuh'un gemisi' gibidir. Türkiye gemisi batarsa ümmetin rüyaları kabusa dönüşür" "24 Haziran seçimleri; ümmetin, mazlumların, 'yeni Türkiye'ye devam' seçimdir"

Türkiye Ümmetin Ümididir

TEKİRDAĞ (AA) - Uluslararası Rabia Platformu Başkanı Cihangir İşbilir, "Türkiye, mazlumlar için İslam dünyası için 'Nuh'un gemisi' gibidir. Türkiye gemisi batarsa ümmetin rüyaları kabusa dönüşür. "24 Haziran seçimleri; ümmetin, mazlumların, 'yeni Türkiye'ye devam' seçimdir." dedi.

Haberin Devamı

İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adalet ve yaptırım üretemeyen, mazlumlara yardım edemeyen, zorba rejimleri durduramayan uluslararası sistemi ve Birleşmiş Milletler (BM) teşkilatını en yüksek sesle ve her zeminde eleştiren ve reform çağrısı yapan ülkenin Türkiye; liderin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

İnsani yardımlarla dünyanın en cömert ülkesi olan Türkiye'nin en çok mülteciye ev sahipliği yaparak dünyanın vicdanı olduğunu bir kez daha gösterdiğini dile getiren İşbilir, "Filistin davası başta olmak üzere mazlum milletlerin ve İslam dünyasının meselelerine her seviyede çözüm üretmek için gayret gösteren ülke Türkiye olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Cihangir İşbilir, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin içeride ve dışarıda güçlü, bağımsız, zalimin karşısında mazlumun yanında Türkiye'nin bu duruşunun devamını belirleyecek hayati bir seçim olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Türkiye, mazlumlar için, İslam dünyası için 'Nuh'un gemisi' gibidir. Türkiye gemisi batarsa ümmetin rüyaları kabusa dönüşür. Darbelere, hukuksuzluklara, insan hakkı ihlallerine karşı mücadele etmek için kurulan Uluslararası Rabia Platformu olarak tüm üyelerinden, gönüldaşlarından 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı ve parlamento seçimlerinde AK Parti'yi desteklemeye çağırıyoruz. 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' şuuruyla kenetlenmeye ve tek yumruk halinde mevcut kazanımlara sahip çıkmaya davet ediyoruz."

Türkiye'nin yeni hükümet sistemiyle daha güçlü hale geleceğini anlatan İşbilir, "Bölgesinde etkin ve merkezi güç haline gelen Türkiye oyun kuran, aksiyoner ve proaktif politikalar izleyecektir. Devlet terörü yapan ve PKK, DEAŞ, FETÖ gibi proje terör örgütlerini gizli-açık destekleyen odaklar bundan böyle daha da köşeye sıkacak, planları akim kalacaktır. 24 Haziran seçimleri ümmetin, mazlumların, 'yeni Türkiye'ye devam' seçimdir." diye konuştu.