Gündem Türkiye, Yarbay Alkan’ı konuştu

Türkiye, Yarbay Alkan’ı konuştu

25.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta şehit olan jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesinde isyan eden Yarbay Mehmet Alkan’ın yakınları sosyal medyada yer alan olumsuz ifadelerden ötürü üzgün olduklarını belirtti

Türkiye, Yarbay Alkan’ı konuştu

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde şehidin ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’ın isyanı gündem oldu. Şehit yüzbaşının yakınları sosyal medyada aileye yönelik saldırı ifadelerini üzüntü ile karşıladıklarını söyledi.
Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’ın kardeşi şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın evine taziyeye gelenlere, şehit olmadan önce babası Hasan Alkan’dan istediği ancak yiyemediği bayram kömbesi (yöresel kurabiye) dağıtıldı. Şehit yüzbaşının yakınları, sosyal medyada aileye yönelik olarak inanmak istemedikleri birçok saldırı ifadesi bulunduğunu üzüntü ile gördüklerini belirterek bazı ‘mezhepçi yorumlar’ ile büyük saygısızlık yapıldığını ancak söylenenin aksine Alkan ailesinin Sünni olduğunu söyledi.

‘Hukuki takip yapılacak’
Kardeşinin Türk bayrağına sa rılı tabutunun başında isyan eden Yarbay Mehmet Alkan, dün taziyeleri kabul etti. Yarbay Alkan’ın acı içinde olduğunu belirten yakınları, sosyal medyada yazılanları olabildiğince kendisine intikal ettirmediklerini, bunlardan suç unsuru olanların hukuki takibinin yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı

‘Sürgün edildi’ iddiası
Mehmet Alkan’ın bir arkadaşının sosyal medyadaki bir iddiası da dikkat çekti. İddiaya göre Yarbay Alkan, bir komutanın eşinin ricasını yerine getirmediği için göreve başladıktan 1 hafta sonra Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan Denizli Çivril ilçesine sürgün edildi. Yarbay Alkan’ın bunun üzerine dava açtığı için yeniden sürüldüğü, arkadaşlarının da bu olaylar nedeniyle kendisine ‘Mazlum Mehmet’ lakabını taktığı öne sürüldü.

‘Onu hain ilan eden haindir’

Sosyal medyada hem destek mesajları hem de olumsuz eleştiriler alan Yarbay Alkan’a siyasilerden destek geldi. CHP Milletvekili Muharrem İnce “32 yaşındaki kardeşini kaybetmiş bir yarbayın acılarını haykırmasına dayanamıyorsunuz, yazıklar olsun! İşinize gelince şehit yakını, işinize gelmeyince, hoşunuza gitmeyen sözler söyleyince düşman, terörist, soruşturulması gereken kişi öyle mi? Sizde insanlığın zerresi olsa 32 yaşındaki kardeşini hain bir saldırıda kaybetmiş birisine laf etmezsiniz” dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesinde Yarbay Alkan’ın sözlerini sordu. Erdem, önergede “Bahsi geçen cenazede yüzbaşının ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’ın eleştirileriyle ilgili görüşünüz nedir? Yarbay hakkında görüşleri nedeniyle hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Eleştirdiği için Yarbay tarafınızca paralelci ilan edilecek midir?” ifadelerine yer verdi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da “Ben bunu net olarak söyleyeyim. Bir şehidin ağabeyini ‘hain’ ilan eden ‘hain’dir. Böyle şey mi olur?” diye konuştu.

Haberin Devamı

Müftü: Hiçbir endişemiz yok

Bazı yayın organlarında ‘Cenaze namazı kılınmadı’ şeklinde haberler çıkması ve cenaze namazında Ak Partili yöneticilere ön safta yer açtığı iddia edilmesi üzerine Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul bir açıklama yaptı.
Çortul, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uyguladığı cenaze formatı olduğunu ve bu formata göre hareket ettiklerini söyledi. Çortul, “Bizler bu hizmetleri yürütürken, şunun altını kesinlikle çizelim, her türlü siyasi vesayetin ve siyasi düşüncenin üstünde hareket ederiz. Dolayısıyla bağımsız hareket ederiz. Dini kurallar, kitap ve sünnetin kuralları neyse biz ona göre hareket ederiz” diye konuştu. Cenaze namazını tarif ettiğini ve tekbirleri de tam olarak verip okuduğunu söyleyen Çortul “Bizim kılınan cenaze namazı hususunda hiçbir endişemiz yok. Üzerimize düşen son görevimizi hakkıyla yaptığımıza inanıyorum, öyle oldu öyle ifade ediyorum” dedi.