Gündem Türkiye’ye doyum olmaz

Türkiye’ye doyum olmaz

18.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Turizmin öneminin farkına varan şehirler, tanıtım için atağa geçti. Türkiye’de her şehir ayrı şanslı. Tarih, gastronomi, deniz, güneş, kayak, termal, kültür... Dünyada bunlardan birini bile bulamayanlar varken, Türkiye’de hepsi bir arada olan şehirler var. Onlardan birkaçına kendinizi tanıtın dedik, sayfamız yetmedi.

Türkiye’ye doyum olmaz

Gastronomide öne çıkıyor

Haberin Devamı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin: Gaziantep hikâyesi olan bir şehir. Hikâyeyi doğru okumak, Gaziantep’i doğru anlamak ve anlatmak mecburiyetindeyiz. 5 antik kenti olan, Rumkale’siyle, Zeugma’sıyla, Yesemek’iyle, Karkamış’ıyla dünyaya gelin ben buradayım diyen, geleceğini turizme bağlamış Gaziantep’i tanıtamazsak bu bizim eksikliğimiz olur. Bu şehir gastronomide dünyanın pek çok ülkesinin toplamından daha fazla çeşitliliğe sahip. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren, yaklaşık 500 çeşit yemeğiyle dünyada bu unvanı kazanan sayılı şehirlerden. Turizm gelirlerinin üçte birinin kongre turizminden geldiğini görüyoruz. Gaziantep’in de kongre turizmi merkezi olması için çabalıyoruz. ‘Neden Gaziantep’ diye sorarsanız, Gaziantep’te sağlık, kongre, inanç ve gastronomi turizmi var.

Haberin Devamı

Turizme yatırım yapıyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş: Hatay denilince kaplıca, yayla, deniz, tarih, kültür, medeniyet birikimi ve gastronomi öne çıkıyor. Savaştan önce kendi kendine yeten bir şehirdi. Türkiye’nin 7. ekonomisine sahipti; nüfus olarak 13.’ydü. Şu anda tersi oldu, nüfus artıyor, ekonomide 6 puanlık düşüş var. Bu paradoks yapının bitmesi lazım. Onun için de öncelikle savaş bitmeli. Misafirler kendi coğrafyalarına dönmeli, aynı zamanda şehrin ekonomisi yukarı tırmanmalı. Bunun için ayakta kalmalıyız. Tabii EXPO ve gastronomi buna lokomotiflik yapacak. Deniz otobüsü çalışmamız var. Gazimağusa’dan Mersin’e kadar feribotla insanları taşımak istiyoruz. Hatay’a gelen turist sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bunun için turizm altyapısını oluşturmak lazım. Yatak kapasitesini EXPO 2021’e kadar 4-5 kat artırmalıyız.

UNESCO listesinde

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı Turizm ve Tanıtım Şube Müdürü Samet Başer: Denizli’de Pamukkale dünya markası; UNESCO Dünya Miras Listesi’nde hem kültürel hem de doğal miras olarak yer alıyor.

Türkiye’ye doyum olmaz

Hierapolis ve Laodikeia başta olmak üzere 19 antik kentimiz var. İncil’de adı geçen 7 büyük kiliseden biri Laodikeia’da yer alıyor. Hristiyanların İzmir’deki Efes’ten sonra hac için geldikleri yerlerden biri. Denizli Çal, şarap tanrısı Dionysos’un kenti olarak bilinir. Şarabı meşhurdur. Termal ve yayla turizmimizin yanı sıra kayak turizmi de var. Denizli, turizmde ziyaretçi sayısı açısından Türkiye’de 5. sırada bulunuyor. Yılık ortalama 2 milyon turist geliyor. Turist sayısını orta vadede 5 milyona çıkarmayı hedefliyoruz, bunun için yeni oteller yapılıyor.

Haberin Devamı

Deniz de var yayla da

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sinan Bayrakdar: Mersin turizm alanında beklentileri karşılayacak bir şehir. Bakir, temiz bir denizi, doğal güzellikleri var. Yayla turizmine uygun. Kış turizmi için Karboğazı mevkinde, kayak merkezi çalışmalarımız bulunuyor. Şehir, spor turizmine de çok uygun; ülkemizde yapılan Akdeniz Oyunları nedeniyle kaliteli spor tesislerine kavuştu. Yine kongre turizmine elverişli tesislerimiz var. Havaalanımız olmadığı için çok fazla yabancı turist çekemiyoruz. Havaalanı inşaatı başladı; bittiğinde algı değişecek. İnanç turizmi konusunda da çok önemli bir il. Tarsus, bu konuda rakipsiz. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kruvaziyer liman projesi var; kruvaziyer turizmini çekecek bir altyapıya sahibiz. Mersin, gastronomiyle de öne çıkıyor. Tantunimiz, cezeryemiz dünya çapında ünlü.

Haberin Devamı

El değmemiş doğaya sahip

Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar: Datça’nın el değmemiş doğasını korumak üzerine tanıtım yapıyoruz. Özel Çevre Koruma Bölgesi olduğu için yapılaşmayı buna uygun gerçekleştiriyoruz. Datça’da her yerden denize giriliyor. M.Ö. 800’lü yıllarından kalan bir kiliseyi, Hızırşah Kültür Evi adıyla hizmete açtık. Antik kent Kindos gezilecek yerlerden. Koylarımız, büklerimiz meşhur. 3 yıldızdan yukarı otel yok. Genellikle ekolojik turizmi destekleyen yapılar. Eski Datça ve Can Yücel’in evi merak edilen yerler arasında. Bu yıl ilk kez Badem Çiçeği Festivali’ni düzenledik. Yerli turiste daha fazla hizmet veriyoruz. Artık Bodrum, Marmaris’ten çok Datça’yı tercih ediyorlar.

Haberin Devamı

Yat limanı yapılıyor

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici: Doğal güzelliklerimiz, şelalelerimiz, tarihi camilerimiz, Fakıllı Mağaramız, Ceneviz Kalemiz, mesire alanlarımız, Tarihi Yukarı Mahallemiz, plajlarımızla misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamayı garanti ediyoruz. Turizmin çeşitlendirilmesi hususunda yeni projeleri de hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Ceneviz Kalesi Plajı’nın ardından Çuhallı Plajı da mavi bayrak aldı. Akçakoca, yeni yapılacak yat limanı projesiyle turizmin gözde merkezlerinden biri haline gelecek.

En iyi kaplıca suyu burada

Türkiye’ye doyum olmaz


Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut: Haymana Ankara’ya 70 kilometre mesafede, şirin bir turizm ilçesi. Bizde 3T dediğimiz, tarım, tarih, termal var. Suyumuz 2015’te uluslararası tescillendi. Dünyanın en iyi kaplıca suyuna sahibiz; özellikle cilt ve romatizmal hastalıklara iyi geliyor. Kemik, diş sağlığına faydalı ve yaşlanmayı geciktirici özelliğe sahip. İlçede her bütçeye uygun otell var. Suyumuz doğal krem. Avrupa’da birçok ünlü markanın hammaddesi bizim suyun özelliğine sahip.
İlk çağlara uzanan bir geçmişi var. İlk yerleşim Hititlere dayalı; Frig, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’nın izleri var. Milli Mücadele’de Sakarya Meydan Savaşı’nın yapıldığı yer. Son kale. Haymana olmasaydı, Ankara olmazdı, Ankara olmasaydı Cumhuriyet olmazdı. 2006’da termal turizm bölgesi; 2015’te Tarihi Milli Park Alanı ilan edildik.

Türkiye’ye doyum olmaz