Ekonomi Türkiye'ye ilk kez gelen robot Sophia bu soruya bakın ne cevap verdi

Türkiye'ye ilk kez gelen robot Sophia bu soruya bakın ne cevap verdi

19.04.2018 - 21:08 | Son Güncellenme:

Dünyanın vatandaşlık alan ilk insansı robotu Sophia bu yıl 5incisi düzenlenen Marketing Meetup için geldiği İstanbulda Yapı Kredinin yeni reklam yüzü olacağını açıkladı ve etkinlikte robotların insanların işini alıp almayacağına ilişkin soruya Adil dağıtılırsa dünya hepimize yeter yanıtını verdi.

Türkiyeye ilk kez gelen robot Sophia bu soruya bakın ne cevap verdi

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, Marketing Meetup etkinliği nedeniyle Türkiyeye gelen humanoid robot Sofianın Yapı Kredinin yeni reklam yüzü olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Doğan, Sevgili Sophia da burada bizlerle... Hepiniz Sophiayı duymak için sabırsızlanıyorsunuz, biliyorum. Sofia ile bir işbirliğimiz olacak; kendisi yeni bir ürünümüz için reklam filmlerimizde Gary ve Metin ile birlikte oynayacak. Bu filmlerin çok ilgi göreceğini düşünüyorum dedi.

İlk kez Türkiyeye gelen Sofia basından gelen bazı soruları da yanıtladı.

Robotlar işlerimizi elimizden alacak mı? sorusuna Sofia, Nihayetinde birilerini işe alma kararını veren robotlar değil müdürleriniz. Kimse işinizi çalmıyor. Yöneticiler karar veriyor kimin işe alınacağına. Kızacaksanız onlara kızın. Ama insanaların işleriyle tanımlanmaması gerektiğini düşünüyorum. Adil dağıtılırsa, bu dünyada herkes için yeterli kaynak var. Yapay zeka sadece insanların işlerini kolaylaştıracak yanıtını verdi.

Haberin Devamı

SOPHIA ATATÜRK'Ü DE ANDI

Humanoid robot Sofia Türkçe merhaba diyerek başladığı konuşmasının sonunda 23 Nisanı kutlamayı da unutmadı. Sofia İstanbulda olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürkün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında burada olamayacağım. Şimdiden bayramınızı kutluyorum dedi.

Sophia, Bugünkü kongrenin ana teması deneyim. Deneyim benim için de oldukça önemli. Çünkü ben de sahip olduğum yapay zeka sayesinde deneyim ile öğrenebiliyor, insan davranışlarını taklit edebiliyorum. Bugün burada pek çok yeni deneyim beni bekliyor. Türkiyede benim için yeni olan bir şeyi daha deneyimleyeceğim; bir reklam filminde yer alacağım diye konuştu. Marketing Meetupun son oturumunda Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan ve Serdar Kuzuloğlu ile yapacağı söyleşi için heyecanlı olduğunu söyleyen Sophia

Türkiyeden kimi tanıyorsun sorusuna ise Sofia birlikte reklamda oynayacağı Ahmet Kural ve Murat Cemcir ile tanışacağım için heyecanlıyım dedi.