Ekonomi Türkiye’yi çok önemli bir yatırım merkezi görüyoruz

Türkiye’yi çok önemli bir yatırım merkezi görüyoruz

14.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Alternatif Bank Yönetim Kurulu Başkanı ve The Commercial Bank Murahhas Azası Omar Hussain Alfardan, “The Commercial Bank olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi 2013 yılından bu yana artan bir ivmeyle sürdürüyoruz. Türkiye’yi orta ve uzun vadede çok önemli bir yatırım merkezi görüyoruz” dedi.

Türkiye’yi çok önemli bir yatırım merkezi görüyoruz

Alternatif Bank’ın iştirakleriyle birlikte taşındığı Vadistanbul’daki yeni genel müdürlük binasının açılış töreninde konuşan Alfardan, Türkiye ile Katar arasındaki yakın dostluğun her geçen gün güçlenerek büyüdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Katar’a uygulanan ambargo sonrasında Türkiye’nin Katar’ın yanında olması ve aynı şekilde geçen aylarda Katar’ın Türkiye’ye 15 milyar dolara yakın yatırım desteği vereceğini açıklamasının bu dostluğun en net göstergeleri olduğunu vurgulayan Alfardan, “İnşaat, lojistik ve gıda gibi sektörler Türk ihracatçıların yatırım yaptığı alanlar olarak öne çıkarken, Katar’da gerçekleştirilen büyük organizasyonlar ve fuarlar aracılığıyla da yatırımların önü açılıyor” dedi.

Alfardan, geçen yıla oranla iki ülke arasındaki ticaret hacminin ikiye katlanmasını beklediklerini ifade etti.

‘Sinerjinin yansıması’

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, yeni genel müdürlük binası yatırımının, Alternatif Bank’ın hissedarı The Commercial Bank’ın Türkiye ekonomisine ve bankaya duyduğu güveni gösterdiğini belirtti. Gür, “11 bin metrekareden fazla net alana sahip yeni genel müdürlük binamız, Vadistanbul gibi prestijli ve sosyal imkanları geniş bir konumda yer alıyor. Yeni binamız The Commercial Bank ile yakaladığımız sinerjinin yansıması” dedi.