Gündem Türkiye’yi Vatikan’a şikâyet etmiş

Türkiye’yi Vatikan’a şikâyet etmiş

15.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Mardini Dilbirin’ lakabını kullanan pastör Mohammad Ahmad’ın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin harekatını Vatikan’a şikayet ettiği ortaya çıktı. Ahmad’ın rahip Brunson ile terör örgütleri arasında köprü vazifesi gördüğü iddia edildi.

Türkiye’yi Vatikan’a şikâyet etmiş

Rahip Brunson ile PKK-YPG militanları arasında köprü vazifesi gördüğü iddia edilen pastör Mohammad Ahmad’ın TSK’nın Afrin harekâtını Vatikan’a şikâyet ettiği ortaya çıktı.


Rus savaş uçaklarının İdlib’i vurmasından sonra geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ahmad, Türkiye ve Vatikan ruhani lideri Papa Francis’e yönelik ağır ifadeler kullandı.

“Türkiye ve ÖSO adındaki çeteler ‘Efrîn’e ve Kürtlere vahşice saldırdığı zaman, Vatikan Papasına mektup göndermiştik ama sesini bile çıkarmamış, şimdi ise İdlib’deki insanların durumu için endişelenmiş!” şeklinde paylaşımda bulunan Ahmad, Türkiye’yi Vatikan’a şikâyet ettiği mektubu da yayınladı.

Mektup gönderdi

Mohammad Ahmad imzasıyla Papa Francis’e gönderilen 3 Şubat tarihli mektup “Ne mutlu barışçılara! Çünkü onlara Tanrı çocukları denecek” sözleriyle başlıyor. Katolik dünyasının ruhani lideri Papa I. Francis: Selamlar ve Kürt Hristiyan Kilisesi’nden sevgiler şeklinde hitap kullanan Ahmad, mektubunda Türk jetlerinin sivil halkı bombaladığı yalanını öne sürüyor.

Ahmad’ın Vatikan dini liderine yolladığı mektupta şu yalanlara yer vermiş; “6 yıl boyunca Suriye’de devam eden savaş, bu son iki haftada, özellikle de kuzeydeki Suriye Kürt bölgesi Rojava’da, Afrin’de yüz binlerce mülteci barındıran Türkiye ve Suriye Özgür Ordusu’nun ciddi saldırılarına maruz kaldı. Bu zamana kadar yüzlerce ev, işyeri ve dini ibadet yerleri Türk savaş uçakları tarafından bombalandı, yüzlerce sivil öldü, yüzlerce kişi yaralandı ve yaralandı. Bölgemiz halkı yiyecek ve ilaç kıtlığıyla yaşıyor. Ayrıca, Hıristiyanlık için İslam’ı terk etmeyi seçen Afrin’de 250’den fazla Hıristiyan aile var. Eğer bu İslami gruplar Afrin’e ulaşırsa, bu aileler şeriat yasalarına göre İslam’a hain olarak görüldükleri için öldürülme tehdidiyle karşı karşıya kalacaklardır.”

Türkiye’yi Vatikan’a şikâyet etmiş

Pastör Ahmad, Türkiye’yi Vatikan’a şikayet ettiği mektubu sosyal medya hesabından yayınladı.

Truffle ile evlendi

“Mardini Dilbirin” lakabını kullanan pastör Mohammad Ahmad’ın rahip Brunson ile PKK-YPG militanları arasında köprü vazifesi gördüğü iddia edilirken, Ahmad’ın bizzat Brunson ve eşi tarafından misyoner Loes Truffle ile evlendirildiği iddialar arasında.

Pastör Ahmad, Dera Kurden Mesihi-İzmir’in (İzmir Hristiyan Kürtler Kilisesi) faaliyetlerini “Dera Kurden Mesihi Belçika” adlı kilisede sürdürmeye devam ediyor. Şahsi sosyal medya hesabında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafını da paylaşan Mohammad Ahmad, Türkiye’ye yönelik ağır ithamlarda bulunuyor.