Ankara Türkler Abd'de "Condo-Hotel" Yatırımcısı Oldu

Türkler Abd'de "Condo-Hotel" Yatırımcısı Oldu

19.12.2017 - 11:23 | Son Güncellenme:

ABD'de yatırımcılara, mülklerinin ikamet etmedikleri dönemde işletilmesiyle gelir elde etme imkanı sunan "condo-hotel" modeli, Türk yatırımcılardan da ilgi görmeye başladı Heafey Group Başkan Yardımcısı Zayoun: "Son dönemde bölgeye (Miami) Türklerin ilgisi de çok arttı. Türkler, sunduğu olanaklar nedeniyle özellikle 'condo-hotel' modelini tercih ediyor" Heafey Group Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Onur: "Son zamanlarda Florida'ya gelen Türk yatırımcıların sayısı katlanarak artıyor. Yatırımcılar özellikle 'condo-hotel' modeline rağbet gösteriyor"

Türkler Abdde Condo-Hotel Yatırımcısı Oldu

FLORİDA (AA) - ABD'de yatırımcılara, mülklerinin ikamet etmedikleri dönemde işletilmesiyle gelir elde etme imkanı sunan "condo-hotel" modeli, Türk yatırımcılardan da ilgi görmeye başladı.

Haberin Devamı

Gayrimenkul şirketi Heafey Group'un, ABD'nin Florida eyaletine bağlı Fort Lauderdale'de "condo-hotel" konseptine sahip yeni projesi Ocean Conrad Resort'un açılışı gerçekleştirildi.

Heafey Group Başkan Yardımcısı Carmine Zayoun, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Miami'nin, geçmiş yıllarda ağırlıklı olarak Güney Amerikalı yatırımcılar tarafından tercih edildiğini ancak son dönemde bölgeye Türklerin de ilgisinin çok arttığını bildirdi.

Zayoun, "Türkler, sunduğu olanaklar nedeniyle özellikle 'condo-hotel' modelini tercih ediyor. Otel onların uzaktaki evi gibi ama kendilerinin kullanmadığı dönemde yatırımlarının dünyaca ünlü bir marka tarafından yönetiliyor olması onlara ayrıca güven veriyor." dedi.

Haberin Devamı

Miami, Panama kanalının genişlemesini sağlayan "Miami 2020 Projesi" ile önemli bir ticari merkez olacağı için, bölgenin yatırım açısından daha da cazip hale geldiğini aktaran Zayoun, "Fort Lauderdale'deki yatırımlar son 1 yılda yüzde 9,8 değer kazandı. Bu sonuç, doğru lokasyon seçiminin yatırımdaki önemini gösteriyor. Fort Lauderdale, yatırımcılar tarafından son dönemde yeni keşfedildiği için Miami gibi daha fazla tanınan yerlere göre gelecek için daha cazip bir yatırım lokasyonu olarak öne çıkıyor." diye konuştu.

- "Heafey Group'ta satışların yüzde 56'sı Türk yatırımcılara"

Amerikan Milli Emlakçılar Derneği Türkiye Temsilcisi ve Heafey Group Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Emel Onur ise son zamanlarda Florida'ya gelen Türk yatırımcıların sayısının katlanarak arttığını belirterek, şunları kaydetti:

"Miami her zaman sanatçıların ve yatırımcıların gözdesiydi. Son dönemde bu ilgiye aralarında şirket üst düzey yöneticileri, doktorlar ve avukatların yer aldığı beyaz yakalıların da eklendiğini görüyoruz. Amerika'ya tamamen yerleşmeyi düşünmeyen, bir ayağım Florida'da olsun diyen yatırımcılar, özellikle 'condo-hotel' modeline rağbet gösteriyor. Bu şekilde hem yatırımlarının para kazanması hem de senede 1-2 ay gelip evlerinin tadını çıkarabiliyor olmaları, onlara çok cazip geliyor. Ocean Conrad Resort projemiz ile Türk yatırımcısına, sabit güvenli bir gelir, stabil bir değer artışı getiren bir mülk ve Atlantik kıyısında 30 gün boyunca 5 yıldızlı bir tatil sunuyoruz."

Haberin Devamı

Onur, 2017 yılında Heafey Group Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü olarak göreve başladıktan sonra gerçekleşen satışların yüzde 56'sının Türk yatırımcılara yapıldığına işaret ederek, Türklerin artan ilgisinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Hilton International Başkanı Joe Berger ise Hilton Grubu olarak lüks otel grubunda lider olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, "Bugün açılışını yaptığımız 290 odalı otelimiz ile liderliğimizin altını bir kez daha çizmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz." dedi.

Joe Berger, son zamanlarda büyük bir yatırımla renove edilen Türkiye'deki Conrad İstanbul Bosphorus Oteli'nden de gurur duyduklarını belirtti.

Ocean Conrad Resort'un açılışına ayrıca Hilton Grubu Lüks Oteller Dünya Başkanı John Vanderslice, Heafey Group Başkanı Pierre Heafey ile Türk yatırımcılar katıldı.

Haberin Devamı

- Green Card alma imkanı

Miami'nin yarım saatlik mesafeyle kuzeyinde bulunan Fort Lauderdale, Miami'ye nazaran "daha ekonomik okyanus kıyısı hayatı", "Amerika'nın Venedik'i" denilen kanalları, sakin ve homojen demografik yapısıyla tanınıyor.

Heafy Group'un Atlantik Okyanusu kıyısında, "milyarderler şeridi" denilen, Ritz Carlton, W Hotel, Paramount Four Seasons ve Conrad Resort'tan oluşan sahil şeridindeki ultra lüks yeni yatırımı Ocean Conrad Resort, Türk yatırımcılara Florida yaşam stilini sunarken yatırıma para kazandırmayı amaçlıyor.

Söz konusu tesis, Amerikan hükümeti tarafından Fort Lauderdale'de Green Card başvurusu yapabilmek için onaylanmış tek yatırım olmasıyla dikkati çekiyor. 500 bin dolar ödeyerek Heafey Group yatırım ortağı olunduğu taktirde 5 yılın sonunda 21 yaşın altındaki çocuklarla birlikte tüm aileye Green Card sağlanıyor ve yatırılan bedel de geri alınıyor.

Ocean Conrad Resort, bitmiş ve istihdam oluşturmaya başlamış olması nedeniyle diğer Green Card fırsatı sunan projeler arasında öne çıkıyor.

Haberin Devamı

- Hilton tarafından işletiliyor

Fort Lauderdale plajının tam karşısında iki binadan oluşan 24 katlı tesisin, 6-17'nci katları "condo-hotel", 18-24'üncü katları rezidans olarak planlandı.

Ocean Conrad Resort, Hilton oteller zinciri tarafından Kuzey Amerika'da işletilen ilk rezidans projesi olma özelliğini taşıyor.

Arzu eden ev sahipleri Hilton Conrad'a kiralayıp senelik yüzde 8 brüt kira geliri garantisi elde edebildikleri dairelerini, senede 30 gün Conrad'ın bütün imkanlarından yararlanarak ücretsiz kullanabiliyor. Daire sahipleri bu kapsamda Golf ve Tenis Country club üyeliğine de ücret ödemiyor.

Projenin özellikleri arasında; bağımsız üniteler için mülkiyet tapusu, stüdyo, 1+1 ve 2+1 ünite seçeneği, 6-17'nci katlarda Atlas Okyanusu kıyısında birinci sınıf lokasyon, "sub zero" buzdolabı ve "wolf cook" ocakları ile profesyonel gurme mutfaklar, "double kohler" küvet, "water works" armatürler ve duşa kabinli mermer lüks banyolar mevcut.

Rezidans için Conrad'a kiralama hakkı verilse bile yılda 120 güne kadar ücretsiz kalma hakkı, sadece konut sahiplerine özel VIP servis ve hizmetlere erişim, ücretsiz çamaşırhane, temizlik, vale park hizmeti, bütün bakımların otel tarafından yönetilmesi, konutun geleneksel bir mülkte olduğu gibi istendiği zaman yeniden satılabilmesi imkanı da söz konusu.

- Ocean Conrad Resort'un hikayesi

2008 yılında Trump Tower&Residances olarak satışa çıkarılan ancak yaşanan mortgage krizinden sonra yarım kalan proje, 2013 yılında Orchestra Group tarafından 115 milyon dolara satın alındı.

Orchestra Group'un 110 milyon dolar harcayarak 2015 yılında açmayı planladığı otel tamamlanamayınca, 2017'nin başında Heafey Group tarafından 100 milyon dolara satın alındı ve üzerine 45 milyon dolar daha yatırım yapılarak 10 ayda hizmete açıldı.

Fort Lauderdale Valiliği, otelin açılış tarihi olan 14 Aralık'ı "Conrad Günü" ilan etti.