Gündem Türkler ‘aile dostu’ IŞİD’e gidiyormuş!

Türkler ‘aile dostu’ IŞİD’e gidiyormuş!

25.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

AP, IŞİD’in ‘aile dostu’ propagandasyla Türk ailelerinin Rakka’ya gittiğini öne sürdü. Habere göre aileler çocuklarını Rakka’da büyütmenin Türkiye’ye göre daha iyi olacağını düşünüyor

Türkler ‘aile dostu’ IŞİD’e gidiyormuş


ABD merkezli haber ajansı AP, İslam Devleti (IŞİD) kontrolündeki Suriye’nin Rakka kentine giden Türk aileleri masaya yatırdı. AP’ye konuşan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’a göre sadece bu ay 50’den fazla aile sınırı geçerek Rakka’ya gitti. IŞİD’in ‘aile dostu’ propogandası ile ailece Rakka’da yaşamaya karar veren aileler çocuklarını orada büyütmenin Türkiye’ye göre daha iyi olacağını düşünüyor. Konya’nın Çumra ilçesinden AP’ye ismini vermeden konuşan bir Türk de oğlu ve gelininin Rakka’ya gittiğini söyleyerek iddiaları doğruluyor.

‘Bombalardan korkmuyormuş’
Ajans, Türkler dışında Rakka’da yaşayan Kırgızistan asıllı Asiye Ummi Abdullah (24) ile de konuştu. Abdullah kısa süre önce ayrıldığı Türk eşi Şahin Aktan’a haber vermeden üç yaşındaki oğulları Destan ile Rakka’ya kaçtı. Orada bir IŞİD militanı ile evlenen Abdullah, Aktan ile evlendikten sonra Müslüman olmuştu. Oğlu dünyaya geldikten sonra peçe giymeye başlayan Abdullah’ın gerçek adı ise Svetlana Hasanova.
AP’ye konuşan genç kadın, “Rakka’ya düşen Amerikan bombalarından korkmuyorum. Burası aile kurmak için ideal bir yer. IŞİD bize seks, uyuşturucu ve alkole karşı koruma sağlıyor. Bunlar Türkiye’de çok yaygındı. Türkiye’nin çocukları tüm bunları görerek büyüyor ve katil, suçlu, eşcinsel veya hırsız oluyor. Benim oğlum Allah’ı tanıyacak ve onun kuralları altında büyüyecek” dedi.
AP’ye konuşan Kadir Has Üniversitesi’nden uluslararası ilişkiler profesörü Ahmet Kasım Han da, Türkiye’den Rakka’ya giden ailelerle ilgili olarak, “Bu, köktendinciliktir. Sahte bir cennet yaratılıyor” yorumunu yaptı. IŞİD, aileleri videolarla Rakka’ya gelmeye ikna etmeye çalışıyor” açıklamasında bulundu.