Adana Türkmen Ailelere Gönüllüler Sahip Çıktı

Türkmen Ailelere Gönüllüler Sahip Çıktı

21.01.2018 - 20:55 | Son Güncellenme:

Silopi'de geçirdikleri trafik kazası sonrası Adana'daki akrabalarının yanına sığınan toplam 10 kişilik iki Türkmen aileye gönüllüler yardımda bulundu

Türkmen Ailelere Gönüllüler Sahip Çıktı

ADANA (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesinde 12 Ocak'ta otobüsün devrilmesi sonucu 3'ü çocuk 9 kişinin öldüğü trafik kazasından yaralı kurtulan ve tedavilerinin ardından Adana'daki yakınlarının yanına sığınan toplam 10 kişilik iki Türkmen aileye vatandaşlar yardımda bulundu.

Haberin Devamı

Kaza sonrası tedavileri tamamlanan Dahil Ali Yusuf Neccar (32) ve kardeşi Hüseyin Ali Yusuf Neccar (31) ile aileleri Adana'daki yakınlarının yanına geldi.

Merkez Seyhan ilçesi Yeşilyuva Mahallesi'ndeki Gürciye Ommar Neccar'ın (43) evine sığınan 10 kişilik 2 aileye Adana Türkmen Gönülleri tarafından yardımda bulunuldu.

Gönüllülerden Abdulbaki Sıray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazazede iki ailenin gelmesiyle 7 kişilik Neccar ailesinin evinde 17 kişinin kalmaya başladığını söyledi.

Durumdan haberdar olunca yardım etmek için harekete geçtiklerini vurgulayan Sıray, ilk olarak iki ailenin kalması için İstiklal Mahallesi'nde ev kiraladıklarını, halı, yatak, yorgan, sedir, masa gibi bazı ev gereçlerini ayarladıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Ailenin bir an önce eve yerleşmesini istediklerini ifade eden Sıray, "Aile eve geçtikten sonra ihtiyaçlarının giderilmesine devam edileceğiz. Bu anlamda tüm hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Bu aileler, bir ev için gerekli tüm eşyalara muhtaç haldeler." dedi.

Dahil Ali Yusuf Neccar da yapılan yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Irak ve Türkiye arasında yolcu taşıyan Metro firmasına ait yabancı plakalı otobüs, 12 Ocak'ta Silopi-Habur karayolunun 20'nci kilometresinde devrilmiş, kazada 3'ü çocuk 9 kişi hayatını kaybetmiş, ikisi ağır 28 kişi yaralanmıştı.