Cadde Türkücü Aydın Aydın’dan ilginç darbe protestosu

Türkücü Aydın Aydın’dan ilginç darbe protestosu

12.08.2016 - 11:41 | Son Güncellenme:

Hakkarili sanatçı Aydın Aydın, darbeyi protesto etmek için ilginç bir yöntem buldu. İstanbul’da bir çiftlikte sırtlarına döviz asılan koyunların yanında kaval çalıp şarkı söyleyen Aydın, darbeler karşısında dik durulması gerektiğini söyedi.

Türkücü Aydın Aydın’dan ilginç darbe protestosu

Yaptığı ilginç kliplerle dikkatleri üzerine çeken Hakkarili sanatçı Aydın Aydın, sırtlarına dövizler asılı küçükbaş hayvanlarla darbe karşıtı şarkılar söyledi. İstanbul’da gittiği bir çiftlikte koyunların sırtına "Darbeciler etimizi yediniz, sütümüzü içtiniz. Ne bu dünyada, ne öteki dünyada hakkımızı helal etmiyoruz" şeklindeki döviz asarak kaval çalıp şarkı söyledi. Darbecilerin hayvanlara verdiği zararı da anlatan Aydın, darbeye karşı dik durulması gerektiğin söyledi.

Haberin Devamı

SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ
Darbe girişimi gecesinde hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerine rahmet dileyip ailelerine başsağlığı dileyen Aydın, "Ben de tabi ki, milli irademize ve de demokrasi şehitlerimize sahip çıkmak adına 15 Temmuz’dan beri meydanlardayım. O gün bir söz verdim dedimki bir adak adayacam. Bir de kendime bir hedef belirledim. Türkiye’de hiç kimsenin gitmediği illere gittim. Darbeye karşı hayatımız boyunca nöbetimizi tutmaya devam edeceğiz. Çünkü su uyur, düşman uyumaz. Ben hayvanları da darbeye karşı ayaklandırdım" dedi. (Behçet DALMAZ/HAKKARİ,(DHA)