Muğla Türsab Başkanı: “Firuz Beye Kızamıyorum, Çünkü Benim Eserim”

Türsab Başkanı: “Firuz Beye Kızamıyorum, Çünkü Benim Eserim”

03.02.2018 - 23:02 | Son Güncellenme:

.

Türsab Başkanı: “Firuz Beye Kızamıyorum, Çünkü Benim Eserim”

Muğla’nın Marmaris ilçesinde üyeleriyle bir araya gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya hakkında, “Göreve talip olan Firuz Bey ile 14 yıl beraber çalıştık. Ona kızamıyorum, çünkü benim eserim ben çıkardım. Ama bu şekilde yap demedim.” dedi.
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy Marmaris’in Siteler Mahallesi’nde bulunan bir otelde üyeleriyle bir araya geldi.
Ulusoy, üyelere hitaben yaptığı konuşmada muhalif adaylara yüklendi. Ulusoy şöyle konuştu:”Bu arkadaşlarımı da projenizi anlatın kavgayı bırakın dediler ama anlamadılar. İnşallah bu kongrede anlarlar diye düşünüyorum ama aynı kafada gittiklerini görmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Bugün burada yıllarca birlikte mücadele ettiğimiz arkadaşlarımız var zaman zaman omuz omuza, zaman zaman karşı karşıya geldiğimiz anlar olmuştur. Ama dostça, adamca, TÜRSAB geleneklerine uygun, aile yapımıza uygun şekilde hareket ettik. Birbirimize küfür eden, teknolojinin getirdiği acımasız şekilde birbirimize hücum etmedik. Acaba bu günkü teknoloji 70’li 80’li yıllarda olsaydı aynısını yapar mıydık? İnanıyorum yapmazdık. Böyle onur kırıcı, haysiyet cellatlığı yapmazdık. Biz böyle yetişmedik.”
“Ayıp derecesine varan sözleri bu camia hak etmedi”
Başkan adaylarının kullandığı sert dili eleştiren Ulusoy şöyle konuştu, “Göreve talip olan Firuz Bey ile 14 yıl benimle beraber çalıştık. Ona kızamıyorum, çünkü benim eserim ben çıkardım. Ama bu şekilde yap demedim. Niye kavga ediyorsun, suçlayarak bir yere varamazsın. Vaatlerde bulunursun, kimi vaatlere inanmayın. Çoğu hesapsız vaatlerdir, bunlar kanunumuzda yoktur. Ayıp derecesine varan sözleri bu camia hak etmemiştir, biz de hak etmedik.”
Ulusoy konuşmasını, Marmarisli üyeleri 24-25 Şubat tarihlerinde yapılacak olan TÜRSAB Genel Kurulu’na katılma çağrısıyla bitirdi.