Ankara Türsab Bölgesel Yönetiminden Şırnak Gezisi

Türsab Bölgesel Yönetiminden Şırnak Gezisi

20.11.2017 - 19:44 | Son Güncellenme:

.

Türsab Bölgesel Yönetiminden Şırnak Gezisi

ŞIRNAK (AA) - Türkiye Seyahat Acenteleri (TÜRSAB) Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu üyeleri Şırnak'ın İdil ilçesindeki tarihi yerleri gezdi.

Haberin Devamı

Şırnak Turizm ve İşletmecilik Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi yardımcı Doçent Sedat Çelik, TÜRSAB Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu üyeleri ile Başkanı Şemsettin Yıldız ve kentteki turizm acente işletmecilerinden oluşan heyet ilçeye bağlı köylerdeki Öğündük, Haberli, Sareköy, Meryem Ana Kilisesi, Mor Eşayo Kilisesi, Mor Gorgis, Mor Şemon, Mor Yakup, Mor Mejdalaniye, Mor Azizlayto, Mor Yohanon ve Tarihi Mor Yakup Aziz Evi gibi tarihi alanlarda inceleme yaptı.

TÜRSAB Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Yıldız, yaptığı açıklamada, ilçenin tarihi yerlerini bizzat gelip görmek istediklerini, burada yatan köklü tarihi ilk kez gördüğünü söyledi.

Yıldız, şöyle konuştu:

"Tarihi kiliselerin yerlerini tespit etme bazında bu gezimizi gerçekleştirdik. Amacımız yarın birilerini burada ağırlamaya çalışırken, kendimizin görmediği yerleri turistlere anlatamayız. Bunun için öncelikle bizim bilgilenmemiz gerektiğini düşündük ve geldik."

Haberin Devamı

Şırnak Turizm ve İşletmecilik Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Çelik, ekim ayında gerçekleştirdikleri turizm çalıştayında aldıkları karar doğrultusunda bu geziyi düzenlediklerini söyledi.

Çelik, Şırnak'ın hep olumsuz bir imaj ile ülke gündeminde yer aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki süreçte insanlığın ikinci doğuşu Hazreti Nuh'un memleketi Şırnak'ın bu şekilde anılması istemiyoruz. Var olduğu kültürel değerleri, tarihi yapısıyla ortaya konulmasını ve bu şekilde lanse edilmesini istiyoruz. Bütün kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek bu tür etkilikleri yaparak ve bundan sonraki süreçte pazarlama ve tanıtımı el ele vererek gerçekleştirmeyi düşünüyoruz."