Gündem TUS ek yerleştirme tercihi nasıl yapılır?

TUS ek yerleştirme tercihi nasıl yapılır?

15.06.2019 - 16:53 | Son Güncellenme:

2019 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (2019 TUS 1. Dönem) ilişkin ek yerleştirme tercih işlemleri alınmaya başladı. Dün başlayan TUS ek yerleştirme tercihleri, 20 Haziran 2019'a kadar yapılacak. Peki TUS ek yerleştirme tercihi nasıl yapılır?

TUS ek yerleştirme tercihi nasıl yapılır

ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden tercihte bulunacak adayların 2019 TUS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kuralları dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

Haberin Devamı

2019-TUS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi, adayların yerleştirilmesine rağmen durumlarının atanmaya uygun olmaması veya yerleştirilmesi yapılan adayların başvuru süresi içinde başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2019-TUS ilgili dönemin ek yerleştirme boş kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğreneceklerdir. Ek yerleştirme kontenjanlarına başvurabilmek için aşağıdaki koşulların tümünün karşılanması gerekmektedir.

a) 2019-TUS ilgili dönemi sınavına girmiş olmak,

b) 2019-TUS ilgili dönemi sonunda hiçbir programa yerleşmemiş olmak,

c) Yerleştirmede esas alınacak Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45 ve üzerinde olmak Adaylar ek yerleştirme için tercih ücreti yatıracaklardır.

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini yatıracaklardır. Tercih süresi içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır. Ek Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacaktır. Bu ilan tarihinden bir iş günü sonra başlamak üzere adayların yerleştirildikleri kurumlara 10 iş günü içerisinde kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Haberin Devamı

TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TABLOLAR İÇİN TIKLAYINIZ