Gündem TUS sonbahar dönemi başvuruları başladı! (TUS başvuru işlemleri)

TUS sonbahar dönemi başvuruları başladı! (TUS başvuru işlemleri)

11.07.2017 - 07:25 | Son Güncellenme:

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) Sonbahar Dönemi, başvuruları başladı. Adaylar, sınav için başvuru tercihlerini 5-12 Temmuz tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yapabilecek. Peki TUS başvurusu nasıl yapılır?

TUS sonbahar dönemi başvuruları başladı (TUS başvuru işlemleri)

TUS, her yıl iki defa gerçekleştirilir. İlkbahar dönemi ve sonbahar dönemi olarak gerçekleştirilen sınav için başvuru işlemleri ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor. Belirlenen tarihler içinde TUS başvuru işleminin tamamlanması ve başvuru ücretinin yatırılması gerekiyor. Başvuru işlemini yan ancak başvuru ücretini yatırmayan adayların, başvuru işlemleri geçersiz sayılacak.

TUS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TUS BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

2017 – TUS sonbahar dönemi için başvuru işlemleri, 5 Temmuz ve 12 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. 27 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan sınav için adayların TUS başvuru kılavuzunu incelemesi gerekiyor. Başvuru kılavuzuna ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden ulaşılabilir. Kılavuz incelendikten sonra başvuru işlemi, aday işlemleri sisteminden yapılacak. Aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giren adaylar başvuru menüsünden başvurularını yapabilecekler.

TUS başvuru işlemini aday işlemleri sisteminden bireysel olarak gerçekleştiremeyen adaylar, başvuru merkezleri aracılığı ile de TUS başvurusu yapabilirler. Adaylar başvuru süresi içinde başvurularını tamamlayamazlarsa geç başvuru gününde de işlemlerini yapabilirler.

TUS geç başvuru günü ÖSYM tarafından 26 Temmuz olarak belirlendi. 26 Temmuz tarihinde başvuru işlemi yapacak olan adaylar, diğer başvuru sürecinden farklı olarak daha fazla ücret ödemesi yapacaklar. Ödeme dışında geç başvuru gününde işlem yapan adaylar sınava sadece Ankara’da girebilecek. Sınav merkezi için tercih yapamayacaklar. Geç başvuru gününde adayların bir gün içerisinde başvurularını yaparak, başvuru ücretini ödemesi gerekiyor.

TUS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? ÜCRET NASIL ÖDENECEK?

ÖSYM tarafından belirlenen ve adaylar tarafından ödenecek olan TUS başvuru ücretleri;

Klinik Tıp Bilimleri sınavı – 150 Türk Lirası
Temel Tıp Bilimleri sınavı – 150 Türk Lirası
Geç başvuru gününde TUS için başvuru işlemi yapan adaylar, Klinik Tıp Bilimleri sınavı ve Temel Tıp Bilimleri sınavı için 225 Türk Lirası başvuru ücreti ödeyecekler.

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan TUS başvuru kılavuzuna göre başvuru ücreti ödemesi yapılabilecek olan yerler şunlardır;
-Akbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
-Albaraka Türk Katılım Bankası tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
-Finansbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
-Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeleri, internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
- Halkbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı
-Türk Ekonomi Bankası tüm şubeleri, internet bankacılığı
-Ziraat Bankası internet bankacılığı ve mobil bankacılık
ÖSYM’nin TUS başvuru kılavuzunun son kısmında yer alan bu banka ödeme seçenekleri dışında, ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı kullanılarak da kredi kartı ya da banka kartı ile de ödeme işlemi gerçekleştirilebilir.