Gündem TUS sonuçları ne zaman açıklanacak?

TUS sonuçları ne zaman açıklanacak?

24.04.2016 - 11:20 | Son Güncellenme:

TUS sonuçlarını bekleyen çok sayıda öğrenci vardır. TUS sonuçları kapsamında alanlarında uzman bireyler yetişrme konusunda oldukça önemlidir. TUS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

TUS sonuçları ne zaman açıklanacak


Eğitim öğretim günümüzde en değerli şeylerden bir tanesidir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi ülke genelindeki eğitim seviyesine bakarak anlaşılabilir. Gelişmekte olan ülkemizde eğitim öğretim alanında birçok yenilik ve değişiklik yapılmıştır. Küçük yaşlarda başladığımız eğitim öğretim hayatımız bir meslek sahibi olana kadar devam eder. Meslek sahibi olduğumuz zaman da girebildiğimiz daha üst mevkilerin sınavları bulunmaktadır. Bu sınavlardan bir tanesi de TUS sınavıdır. Ülkemizin eğitim öğretim alanında yapmış olduğu birçok sınavın her bölümünün kendisine özel bir yanı vardır. Bu sayede meslekler bütününe bakıldığında her şey bir düzen içerisindedir. Yazımızın devamında TUS sınavı ile ilgili genel bilgileri ve TUS sınavı sonuçlarını nereden öğrenebileceğinize dair bilgileri bulabilirsiniz. TUS yani açılımı ile Tıpta Uzmanlık Sınavı’dır. Tıpta Uzmanlık Sınavına başta hekimler olmak üzere yönetmelikte belirtilen meslek dallarının (biyologlar hariç olmak üzere, veteriner, diş hekimliği, kimya vb. meslek adayları) girebildiği bir sınavdır. Alanlarında uzman doktorlar yetiştirmek amaçlı yapılan bir üst düzey sınavdır. Bu sınavı kazananlara asistan (araştırma görevlisi) denir ve tüzükte belirtilen eğitim süresini doldurduktan sonra hekim bu bölümden mezun olur ve Uzman Doktor unvanını kazanır. Örneğin; Kardiyolog, Cerrahi, Dahiliye ve bunlara benzer özel unvanlara sahip olurlar.

Haberin Devamı

TUS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

TUS sınavında toplam olarak 200 soru vardır ve sınav süresi 3.5 saattir. Sınavda 11 dersten soru bulunur ve bu alanların sorularında soruların yanlarında bulunan parantez içlerinde hangi alandan kan soru bulunduğu yazar. Sınavda sorulan 11 bölüm şöyledir;
1. Anatomi (10)
2. Fizyoloji – Histoloji – Embriyoloji (10)
3. Biyokimya (20)
4. Mikrobiyoloji (20)
5. Patoloji (20)
6. Farmakoloji (20)
7. İç Hastalıkları (20)
8. Pediatri (30)
9. Genel Cerrahi (20)
10. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bilgisi (15)
11. Küçük Stajlar (15)

Bu şekilde soru dağılımları olan TUS sınavının ilk 6 dersi temel tıp bilimi, son 5 dersi ise klinik tıp bilimi olarak ikiye ayrılmıştır. TUS sınavı ülkemizde yapılan en zor sınavlardan biridir. Tıp alanında oluşan bütün uygulamalar zor denebilir. TUS sınavı için aşırı bilgi ve takip gerekmektedir. Bahsetmiş olduğumuz gibi ilerlemiş olan bir teknoloji ile beraber hayatımız oldukça kolay bir hale gelmiştir. Eğitim öğretim alanında yapılmış olan birçok internet uygulaması vardır. Bunlardan en büyük sınav sonuçları veya sınav başvuruları yapıldığı kısım ÖSYM sayfasıdır. ÖSYM yani açılımı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın oluşturmuş olduğu bir internet sitesi üzerinden TUS sınavı ve daha birçok sınavın başvurusu yapılabilmekte ve sınav sonları sınav sonuçları öğrenilebilmektedir. Sınava girdikten sonra sınav sonucunuzu internet üzerinden öğrenebileceğiniz resmi sitenin ismi ÖSYM’ye ait olan ÖSYM sonuç sayfasıdır. ÖSYM sonuç sayfasından sonucunuzun açıklandığı gün T.C. kimlik numaranız ile giriş yaparak açılacak olan sayfa üzerinden sonucunuzu görebilirsiniz.

Yazarlar