Gündem TUSKON iddianamesinde çarpıcı detaylar!

TUSKON iddianamesinde çarpıcı detaylar!

04.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla TUSKON ve üye şirketlerine yönelik hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı.

TUSKON iddianamesinde çarpıcı detaylar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından 31’i tutuklu, 3’ü firari 86 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, şüpheli iş adamlarının evlerinde ele geçirilen 1 dolarlar, “ByLock” kullanmaları, Bank Asya’da örgüt elebaşısının talimatı üzerine para yatırmaları delil olarak gösterildi.

İddianamede, 15 Temmuz darbe girişimini yöneten “Yurtta Sulh Konsey’i isminin ilk kez TUSKON’un 2014’teki toplantısında dile getirildiği ve Fetullah Gülen’in ‘bereket getirsin’ diye iş adamlarına 100 dolar gönderdiği belirtildi. Ayrıca bazı iş adamlarının fişlenecekleri korkusuyla THY’i kullanmadıkları, büyü olduğu algısıyla halk ekmek yemedikleri ve hamidiye suyundan içmedikleri kaydedildi. İddianamede, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı şüpheli Ömer Faruk Kavurmacı’nın Aydınlı Hazır Giyim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin ortaklarından olduğu, bu şirketin hesaplarından havale yapılan kişilerin büyük çoğunluğunun FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye oldukları belirtildi. İddianamede, gizli tanık ifadelerine de yer verildi.
‘Koli koli baklava getirirdi’
Ömer Faruk Kavurmacı’nın inşaat bölümüyle ilgilendiğini Mustafa Şevki Kavurmacı’nın şirketin kurucusu, hakim hissedarı ve danışma kurulu başkanı olduğunu belirten gizli tanık Berat’ın, darbe girişiminden bir hafta kadar önce oğlu Ömer Faruk Kavurmacı ile birlikte Koru Florya’daki dairelerinden bavullarını toplayarak ayrıldıklarını söylediği ifade edildi. Gizli tanık Demir, Güllüoğlu Baklavalarının sahiplerinden olan Faruk Güllü’nün, FETÖ/PDY örgütün sempati duyduğunu ve her toplantıya koli koli baklava getirdiğini anlattı.