Gündem Tutuklanmamak için hamile kalmış

Tutuklanmamak için hamile kalmış

06.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün soruşturmalardan kaçmak amacıyla evli olanlara hamile kalmaları talimatı verdiği, örgütün 15 yıla kadar hapsi istenen ‘İzdivaç Ablası’nın ise boşandığı halde bu taktiği kullandığı belirtildi

Tutuklanmamak için hamile kalmış

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) avukat yapılanması kapsamında hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan avukat Özge Elif Hendekçi’nin örgütün “izdivaç ablası” olduğu belirtilerek, sanığın tutuklanmamak ya da tutuklanması durumunda mağduriyet algısı oluşturmak için hamile kaldığının değerlendirildiği kaydedildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, FETÖ’nün avukat yapılanması kapsamında Hendekçi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede sanığın 17 Ağustos 2017’de gözaltına alındığı, 23 Ağustos 2017’de ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı anlatıldı. Hendekçi hakkında emniyete gelen ihbara yer verilen iddianamede, ihbarda “Hendekçi’nin FETÖ’cü olduğu, örgüt evlerinde kaldığı ve ByLock programı kullandığı”na yer verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Sadece 1.5 ay evli kalmış

Hendekçi’nin annesi adına kayıtlı hat ile 2014’ten itibaren ByLock kullandığı anlatılan iddianamede, bir şüphelinin beyanlarına da yer verildi. Şüpheli, Hendekçi’nin örgüt elebaşısı Gülen’i savunur nitelikte söylemlerde bulunduğunu söyledi. Kadın şüphelilerin çoğu kez operasyon ve soruşturma zamanlarında hamile olduklarının tespit edildiği aktarılan iddianamede, örgütün insani ve vicdani bir durum olan hamilelik olgusunu kullanarak, evlileri soruşturma ve kovuşturmadan kurtarmak veya daha hafif atlatmalarını sağlamak için hamile kalmaları talimatı verdiği vurgulandı. Hendekçi’nin gözaltına alındığında hamile olduğunun anlaşıldığı belirtilen iddianamede, şüphelinin 22 Ocak 2017’de evlendiği, 10 Mart 2017’de ise yaklaşık 1,5 ay sonra boşandığının tespit edildiği anlatıldı.

Haberin Devamı

Sanık polislerin avukatıydı

Hendekçi’nin evlenip hamile kalmasının ByLock kullanması nedeniyle ağır soruşturma tedbirlerinin uygulanmamasına, uygulanması halinde mağduriyete dair örgüt propagandasına yönelik taktik kapsamında gerçekleştiğinin değerlendirildiği vurgulanan iddianamede, dava dosyasında sanığın ByLock yazışmalarına ilişkin bilgilerin yer aldığı belirtildi. Hendekçi, bir dönem FETÖ’nün yasa dışı dinleme davasında sanık polislerin avukatlığını da yapıyordu.

Ben de Mor Beyin mağduruyum

- Tokat’ta, FETÖ/PDY’nin “hakim ve savcı çalışma evleri”ne yönelik operasyonda KHK’larla meslekten ihraç edilen 5 şüpheli gözaltına alındı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ’nün TSK içindeki askeri yapılanmasına yönelik Adıyaman’da yapılan operasyonda ise 13 kişi yakalandı.
- BOLU merkezli 10 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yapılan FETÖ operasyonunda, ankesörlü telefonlar aracılığıyla örgütün ‘mahrem yapılanması’ndaki kişilerle irtibat kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan 14 şüpheli, adliyeye sevk edildi.
- FETÖ’nün darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Yargıtay üyesi İsmail İnceoğlu, “Mor beyin” yazılımıyla telefonları ByLock’a yönlendirilerek mağdur edilenler bulunduğunu, kendisinin de bu mağdurlardan biri olduğunu ileri sürdü.
- FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndaki eylemlere ilişkin davada savunmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Başyaveri Albay Ali Yazıcı, sanıklardan Levent Türkkan’ın, “Ali Yazıcı da FETÖ’cüdür” ifadesini kabul etmediğini söyledi. ANKARA-Milliyet

Örgüt içi evlilik organizatörü!

İddianamede, Özge Elif Hendekçi’nin ByLock yazışmalarında, avukatlık görevi yanında aynı zamanda irtibatlı olduğu şahıslara ilişkin örgütsel evlilikleri organize misyonunun da kendisine verildiği, yazışmaların çoğunlukla bu minvalde olduğunun görüldüğü kaydedildi. İddianamede, sanığın bu nedenle üzerine atılı “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

‘Ben tankla araçları ezdim’

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün işgal girişimi ve Esenler Birlik Köprüsü’ndeki olaylarda 5 kişinin şehit olmasıyla ilgili 67 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, kullandığı tankla 4 kişiyi ezerek öldürdüğü ve bazı kişileri yaraladığı gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık eski Uzman Çavuş Kalın şöyle ifade verdi: “Yarbay Fatih Sönmez, ‘Ez’ dedi. Yüzbaşı Serdar Değirmendere de beni tehdit etti. ‘Gaza bas, hızlı’ diye bağırınca tankı sürmek zorunda kaldım. Tankla araçları ezdim ama araçların içinde insanlar yoktu, ben görmedim. İnsanlar, araçların dışında, kenarında duruyordu. Tanktan indiğimde şoktaydım, yere oturdum, su içtim. Beş ay sonra hapishanedeyken gelen evrakta şehit ve gaziler olduğunu öğrendim.” Duruşma ertelendi. AA