Siyaset Tutuklayın kaçabilir

Tutuklayın kaçabilir

28.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile Washington’daki görüşmeye ilişkin Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı’nda basın toplantısı düzenledi. Gülen hakkında geçici tutuklama talebi konusunda herhangi bir mesafe alınıp alınmadığına ilişkin soruyu yanıtlayan Bozdağ, geçici tutuklamaya yargının karar vereceğini hatırlattı.

Tutuklayın kaçabilir

Bozdağ, şöyle devam etti: “Biz geçici tutuklamaya ilişkin dosyada, geçici tutuklamayı gerektirecek yeterinden de ziyade deliller sunduk. Kendilerine bunu bir kez daha hatırlattık. O hukuksal prosedür ayrı işleyecektir. Biz beklentimizi sayın bakana ilettik. Bizim darbe teşebbüsüne ilişkin gönderdiğimiz şey geçici tutuklama talebidir. Geçici tutuklama talebinin içerisinde, geçici tutuklamayı gerektirecek yeterlikte, açıklıkta çok net deliller sunduk.”
Kendine ülke arıyor
Bozdağ, Gülen’in ABD’nin kendisini iade edebileceği endişesine kapıldığı için dünyanın farklı ülkelerinde bir arayış içine girdiğini de vurguladı. Bu ülkelerden bazılarını sıralayan Bozdağ, “Belçika, Brezilya, Kanada gibi ülkelerde
yer arayışında, uygun yer hazırlığında olduğuna dair Türk istihbaratının çok güçlü bilgileri var. Bu görüşmemizde de kendilerine bu bilgileri bir kez daha aktarma imkanı bulduk” diye konuştu.
‘Zarrab dosyası siyasi’
Bozdağ, işadamı Reza Zarrab’la ilgili yargı sürecinin de görüşmede gündeme geldiğini belirterek “Bizim takip ettiğimiz kadarıyla hukuki olmaktan ziyade siyasi bir dosya gibi duruyor. Çünkü dosyanın içinde ortaya konulan şeylerin daha ziyade savcının şüpheden kaynaklı yorumlarından ibaret olduğunu görüyoruz. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanımızın eşine, Türkiye’ye dönük savcının yaptığı değerlendirmeler var. Bu da tabii bunun bir siyasi maksat güttüğünü çok net şekilde ortaya koyuyor” dedi.
Zarrab’ın Türk vatandaşı olduğunu anımsatan Bozdağ “Bizim burada istediğimiz şey, Türk vatandaşı olan birinin Amerikan kanunlarına göre kendisine isnat edilen suçtan dolayı Amerika’da yargılanması da mümkün değil. O da net bir şekilde ortada. Bu davanın Türkiye’ye dönük bir operasyon olarak bir siyasi hedefli olarak yürütülen bir dava gibi ortada durduğunu biz sayın bakana ilettik” dedi.