Adıyaman Tütün Mahsulünde İlk Alımlar Başladı

Tütün Mahsulünde İlk Alımlar Başladı

07.10.2017 - 17:12 | Son Güncellenme:

.

Tütün Mahsulünde İlk Alımlar Başladı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Ziraat Odasının girişimleri sonucunda sözleşmeli üretim yaptıran özel bir tütün firması tarafından ilçe merkezi ve köylerinde yapılan tütün mahsulünün 2017 yılındaki ilk alımı yapılmaya başlandı.
Önceki yıla göre tütün alımlarının geç başlaması tütün üreticisini kaygılandırmaya başlatmıştı. Tütün almalarının başlamasıyla birlikte üreticin yüzü de gülmeye başladı. 2017 yılının ilk mahsulünün alımına başlanan tütün başfiyatı 13.2 TL olarak belirlenirken, Kahta’da yaklaşık olarak 181 bin 650 ton tütün alımı yapılacağı açıklandı.
Tütün alımlarıyla ilgili konuşan Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Zorlu Turanlı, “Bu yıl tütün alımları bir ay gecikmeli başladı. Girişimlerimiz sonucunda ilçemizde firma ile sözleşme imzalayan üreticilerimizin tütünleri kantarlarla tartılarak teslim alınıyor. İlçemizde bin 5 kişi 2 bin 595 dönüm arazide Ege menşei tütün üretimi yapmaktadır. Kahta’da 181 bin 650 ton civarında bir üretim bekleniyor. İnşallah önümüzdeki günlerde diğer firmalar tarafından tütün alımları devam edecek. Çiftçilerimize kazasız belasız ve bol bereketli bir yıl olsun” dedi.