Ekonomi Tuzlanmış palamuta talep arttı

Tuzlanmış palamuta talep arttı

26.10.2016 - 14:43 | Son Güncellenme:

Av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından ağlara bol miktarda takılan ve Sinop'ta balıkçılar tarafından daha sonra tüketilmek üzere tuzlanan palamutlar, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerin yanı sıra yurt dışından da ilgi görüyor.

Tuzlanmış palamuta talep arttı

Kentte balıkçılık yapan İbrahim Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de yaşanan bereketin ardından avlanan palamudun bir bölümünü tuzladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

İlk etapta hazırladıkları yaklaşık 200 kavanoz tuzlanmış palamudun kısa sürede tükendiğini bildiren Gündoğdu, gelen yoğun talebi karşılamakta zaman zaman güçlük çektiklerini belirtti.

Yurt içi ve dışından vatandaşların kendilerine ulaşarak sipariş verdiklerini dile getiren Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Palamut avcılığının iyi geçmesi, beraberinde tuzlanmış balığa ilgiyi artırdı çünkü her sene bizden özellikle tuzlanmış palamut isteyen insanlar var. Son 5-6 yıldır palamut istenilen derecede olmadığı için pek bu işe zaman ayıramıyorduk ancak bu sezon palamut bolluğu yaşanıyor. Durum böyle olunca tuzlanmış palamuda talep arttı. İlk etapta yaklaşık 200 kavanoz palamut hazırlamıştık. Onların tamamı kısa sürede tükendi. Şimdi İstanbul ve Ankara gibi illerden yoğun talep alıyoruz. Hatta yurt dışından sipariş veren müşterilerimiz var. Fransa ve Almanya'dan talep geldi. Diğer illere ve yurt dışına kargo ile gönderiyoruz. Yeni hazırladığımız tuzlanmış palamutları göndermeye başladık."

Haberin Devamı

Gündoğdu, tuzlanmış palamuda gösterilen ilgiden duyduğu mutluluğu ifade ederek, sezonun geri kalan bölümünde palamudun bol avlanmaya devam etmesi halinde gelecek taleplere göre yine tuzlama yapacaklarını bildirdi.