TV-Rehberi "Bu dizide mücadele ve umut var”

"Bu dizide mücadele ve umut var”

03.09.2010 - 11:09 | Son Güncellenme:

14 Eylül Salı günü Kanal D’de yeni bir dizi daha ekranla tanışıyor.

Bu dizide mücadele ve umut var”

1967’den günümüze uzanan hikayesi ve iddialı oyuncu kadrosuyla ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’, kısa sürede sizi sarıp sarmalayacak. Dizinin başrol oyuncuları Erkan Petekkaya ve Ayça Bingöl’le konuştuk

Haberin Devamı

Oynadığınız Cemile ve Ali karakterlerinden bahsedebilir misiniz?
Ayça Bingöl: Cemile, dört çocuk annesi bir kadın. Kocasının denizci olması sebebiyle çocuklarını yalnız büyütüyor. Onların hem annesi hem de babası oluyor. Ailenin dağılmaması için elinden geleni yapıyor.

Erkan Petekkaya: Uzun yol kaptanı Ali Akarsu’yu oynuyorum. Yılın büyük bir bölümünü denizde geçiriyor. Ve Hollandalı bir sevgilisi var. Ailesine çok fazla zaman ayıramadığı için karısı ve çocuklarıyla arası iyi değil.

Çekimlerden önce nasıl bir hazırlık süreci geçirdiniz?
A.B: Dizinin hazırlık süreci bir yıldır devam ediyordu. Dahil olduktan sonra döneme ait dokümanları takip ettim ve filmleri izledim. Saç-makyaj hazırlığı da epey sürdü. Bir sinema filminde rol alacak gibi hazırlandım.
E.P: Çok profesyonel bir ekiple çalıştığımız için her türlü veri hazırdı. Ben de bir oyuncu olarak gerekli bilgileri edindim ve döneme ait filmleri izledim.

Haberin Devamı

Sizce karı-koca arasına böyle bir kırgınlık girdiğinde tekrar bir araya gelebilirler mi?
A.B: Böyle bir şey başına gelen her insan çok farklı tepki verebilir. Dışarıdan gazel okumayı çok doğru bulmuyorum. Cemile’ye baktığımızda, Ali’yi affetmeye hazır olduğunu görüyoruz. Ama çok onurlu olduğu için belli bir yerden sonra setlerini çekmeye başlayacaktır.
E.P: Ali’nin yaptığı anlık bir hata olsaydı belki düzelebilirdi. Ama benim oynadığım adam mutsuz, karısı ve çocuklarıyla sorunları var.

Bu bir dönem dizisi mi olacak?
A.B: ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ bir dönem dizisi değil. Hikaye 1967’de İstanbul’un eski semtlerinden birinde başlayıp, günümüze kadar gelecek. Hikayenin odağında Akarsu Ailesi var. Daha çok bir ailenin dramını anlatıyor. Bu dizide mücadele ve umut var. Ama bu süreçte o dönemin karakteristik özellikleri de zaman zaman hikayede yer alacak. Ayrıca büyük kızın üniversitede olması sebebiyle dönemin siyasi olaylarına şahit olacağız.
E.P: Ben ilk bölümü izlerken Erkan olduğumu unuttum. Uzun yıllardan beri gördüğüm en iyi senaryolardan biri ve çok gerçek. Biz diziye 16 bölüm senaryoyla başladık. Bu piyasada çok mümkün olan bir durum değil çünkü normalde en fazla üç bölüm gelir. Gerçekten çok çalışılmış, çok emek verilmiş bir iş.

Haberin Devamı

O yıllarda yaşamak ister miydiniz?
A.B: Evet, çok isterdim. Bence o yıllarda yaşamak çok daha keyifli olurdu. Çünkü ilişkiler çok daha temiz.
E.P: İstemezdim çünkü mutsuz bir adamı oynuyorum. Ama mutlu bir durum varsa da yaşamak isterdim.

Peki, hikayenin odak kişisi Osman’ı anlatabilir misiniz biraz?
A.B: Osman evin en küçük çocuğu. Küçük olduğu için olayların dışında tutulmaya gayret ediliyor. Ama şahit olduğu kötü sahneler ileride travmalar yaşamasına neden olacak. Osman’ın gözünden hikayenin anlatılması çok önemli damarlardan biri.
E.P: Tüm olanları Osman’ın ağzından dinleyeceğiz. O yüzden Osman’ın nasıl büyüdüğü, nasıl biri olacağı ve hayata bakışı çok önemli.

Diziyi izlerken ağlayacak mıyız?
A.B: Dizi bir ailenin parçalanış dramını anlatıyor. Herkes kendiden bir şey bulacak. İnsanın yüreğine dokunmaması mümkün değil.
E.P: Şimdiye kadar ilk bölümü izleme şansı bulanların hepsi çok duygulandıklarını ifade ettiler.

Haberin Devamı

Erkan Bey sizi hep işadamı rollerinde izliyorduk. Şimdi çok farklı bir rolde izleyicilerin karşısında olacaksınız. Seyircinin tepkisi nasıl olacak acaba?
Şimdiye kadar oynadığım rollerden çok farklı, bambaşka birini oynayacağım. Eminim izleyiciler de çok şaşıracak.

Hayali gerçek oldu
Dizide Ali Kaptan’ın bir sefer sırasında Hollanda’da tanışıp aşk yaşamaya başladığı Carolin’i 24 yaşındaki oyuncu Wilma Elles canlandırıyor. Alman asıllı oyuncu, tiyatro eğitiminin ardından İslami bilimler üzerinde ihtisas yapmaya başlamış. Altı dil biliyor. Daha önce birçok tiyatro oyununda ve filmde rol alan güzel oyuncu, bu role seçilmesiyle bir hayalinin gerçekleştiğini söylüyor. Elles, dizide kendi sesiyle Türkçe konuşuyor.

Künye: Yapımcı: D Productions
Yönetmen: Zeynep Günaytan
Senaryo: Çoşkun Irmak
Oyuncular: Erkan Petekkaya, Ayça Bingöl, Yıldız Çağrı Atiksoy, Farah Zeynep Abdullah, Aras Bulut İyinemli, Emir Berke Zincidi ve Wilma Elles
Yayın tarihi: 14 Eylül Salı

Haberin Devamı


Röportaj: Senem Aydın-Cadde