TV-Rehberi D-Smart’tan kadınların ruhuna dokunan filmler

D-Smart’tan kadınların ruhuna dokunan filmler

06.03.2012 - 11:48 | Son Güncellenme:

Kadınlar Günü’nde bol ödüllü dört yönetmenden ‘’En İyi Kadın Oyuncu’’ ödülü almış 6 özel film Smart SineTürk’te

D-Smart’tan kadınların ruhuna dokunan filmler

Zengin djital içeriği ile Türkiye’nin önde gelen yayıncılık platformu D-Smart, “Kadınlar Günü”nde bu yıl da kadınları unutmadı. Özel günlerde tanınmış yönetmenlerden büyük bir titizlikle seçtiği ve yayınladığı film seçkileri ile izleyicisinin kalbini kazanan D-Smart, Kadınlar Günü için ünlü yönetmenlerimiz Zeki Demirkubuz, Erden Kıral, Nuri Bilge Ceylan ve Handan İpekçi’nin herbiri ‘’En İyi Kadın Oyuncu’’ ödülleriyle taçlanmış ve kendinden söz ettirmiş filmleri ile adeta bir sinema şöleni sunuyor.

Haberin Devamı


8 Mart 2012 Perşembe günü Kadınlar Günü’ne özel ekrana gelecek olan bu filmlerde kadın izleyiciler kendileri gibi farklı hayatlar yaşayan kadınların öykülerine tanık olacak.
Zeki Demirkubuz’un çok konuşulan ve Nergis Öztürk’ün başarılı oyunculuğu ile 17. Adana Altın Koza Film Şenliği En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan Kıskanmak filmi, 16.20’de Smart SineTürk’de izleyicilerle buluşuyor.


Handan İpekçi’nin Türk kadınlarının yaşamlarından kareler sunduğu filmi olan “Saklı Yüzler” D-Smart’ın Kadınlar Günü’ne özel olarak seçtiği filmler arasında geliyor. Hindistan’da 10. Osians's Cinefan Film Festivali’nde En İyi Film; İspanya’da, Valencia Film Festivali’nde ise En İyi Senaryo ödüllerine layık görülen ve başrol oyuncusu Şenay Aydın’a Altın Koza Film Festivali’nde ‘’ Umut Veren Genç Kadın Oyuncu’’ ödülü kazandıran “Saklı Yüzler”, SineTürk’te saat 18.20’de izleyicilerle buluşuyor.

Haberin Devamı


Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Üç Maymun filmi, Hatice Aslan’ın usta oyunculuğu ile 7. River Run Uluslararası Film Festivali , 41. Siyad Türk Sineması Ödülleri ve 2. Yeşilçam Ödülleri ‘nde En İyi Kadın Ödülü almıştı. Bir kadının korumaya çalıştığı ailesi uğruna üç maymunu oynadığı film, 20.30’da Smart SineTürk’de ekranlara geliyor.


Kadınlar Günü için özel seçilmiş filmler D-Smart ekranında birbiri ardından akmaya devam ediyor. Başrol oyuncuları Nurgül Yeşilçay’a 45. Antalya Film Şenliği’nde ‘’En İyi Kadın Oyuncu’’ ve Tülin Özen’e 3 farklı festivalde ‘’En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’’ ödülleri kazandıran Türk sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Erden Kıral’ın yönettiği Vicdan ise aldatma ve yanılgı duygusunu irdeliyor. Vicdan filmi saat 22.30’da Smart SineTürk’de izleyicilerle buluşuyor.


D-Smart’ın Kadınlar Günü için seçtiği Demirkubuz filmlerinden bir diğeri olan Kader, 12. Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali ve 43. Antalya Film Şenliği’nde En İyi Film, 26. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Yönetmen, Ankara Film Festivali’nde En İyi Kadın ve En İyi Yardımcı Kadın oyuncu gibi birçok ödüle layık olmuş ve 2006 yılında Türk sinemasına damgasını vurmuştu. Kader, Demirkubuz’un ikinci filmi olan Masumiyet’te (1997) tanımış olduğumuz iki karakterin gençlik öyküsünü anlatıyor. Vizyona çıktığı yıl çok ses getiren Kader, Kadınlar Günü’nde 00.10’da Smart SineTürk ekranlarına geliyor.

Haberin Devamı


D-Smart SineTürk’te “Kadınlar Günü” için hazırlanan seçme yapıtlar serisi, kült film Masumiyet ile sona eriyor. Demirkubuz’un, 11. Adana Altın Koza Film Şenliği ve 20. Siyad Türk Sineması Ödülleri’nde En İyi Film, 17. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Türk Filmi ödülleri başta olmak üzere toplam 21 ödüle layık görülen ve başrol oyuncusu Delya Alabora’ya birçok festivalde En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandıran Masumiyet, Kader filminden hemen sonra saat 01.50’de izleyicilerle buluşuyor.


Kadınlar Günü’nde D-Smart SineTürk’te bol ödüllü dört yönetmenden ‘’En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’’ almış altı film

KISKANMAK - Saat: 16.40
Yönetmen: Zeki Demirkubuz
Oyuncular: Nergis Öztürk, Serhat Tutumluer, Berrak Tüzünataç, Bora Cengiz, Hasibe Eren
Tür: Dram
Yapım Yılı: 2009
1930lar Zonguldak... 29 Ekim gecesi Cumhuriyet balosu yapılmaktadır. Bu küçük, sıkıcı kömür kentine iki ay önce taşınan maden mühendisi Halit, eşine az rastlanır güzellikteki karısı Mükerrrem, Halit’in kız kardeşi ve sığıntısı Seniha da davetlilerin arasındadır. Kentin en zengin ailesinin oğlu Nüshet, yengesini dansa kaldırdığında, oturduğu kuytu köşeden onları gözleyen Seniha, Mükerremin bu kız gibi güzel çocuğa karşı koyamayacağını hemen farketmiş, Tanrı’nın onu çirkinliğin yazgısına boyun eğen olmaktan, güzelliğin kaderini çizen mertebesine yükseltmeye karar verdiğini o anda anlamıştır.

SAKLI YÜZLER- Saat: 18:20

Yönetmen: Handan İpekçi
Senaryo :Handan İpekçi
Yapımcı: Handan İpekçi
Görüntü Yönetmeni: Ümit Ardabak - Feza Çaldıran
Oyuncular: Berk Hakman, Füsun Demirel, Açelya Akkoyun, Muhammed Cangören, Şenay Aydın, Necmettin Çobanoğlu, İştar Gökseven, Cem Bender, Aslı Öngören, Nurinisa Yıldırım
Töre cinayetleri ile ilgili haberlerin her gün gazetelerin ilk sayfasına taşındığı günümüzde bu son derece güncel konuyu cesurca ve güçlü bir sinema diliyle sinemaya aktaran Handan İpekçi’nin yeni filmi, nefes nefese seyredilecek bir hayatta kalma mücadelesini konu alıyor. Zühre köyde sevdiği genç bir adamdan hamile kalır. Kızlarının evlilik dışı bir ilişkiden hamile kaldığını öğrenen aile meclisi toplanır ve genç kız hakkında ferman verilir. Bebeğin doğmasına izin verilecek, doğumdan sonra hem bebek, hem de Zühre öldürülecektir. Bebeği erkek kardeşi tarafından boğularak öldürülen Zühre’yi öldürme görevi ise babasına düşer. Yaşlı adam kızının canını alamaz ve silahını kendine doğru yönelterek intihar eder. Savcının da yardımıyla ailesinin elinden kurtulmayı başaran Zühre Almanya’ya kaçırılır. Genç kadın sahte bir isim altında hayatına devam etse de, töre cinayetleri ile ilgili bir belgesel sayesinde ailesi, tekrar Zühre’nin izini bulur. Töre bir kez daha Zühre’nin hayatını almak için peşine düşer.

Haberin Devamı

ÜÇ MAYMUN – Saat: 20:30
Senarist – Yönetmen :Nuri Bilge Ceylan
Oyuncular: Yavuz Bingöl ,Hatice Aslan ,Ahmet Rıfat Şungar , Ercan Kesal ,Cafer Köse, Gürkan Aydın
Yapım Yılı:2008
Küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin gerçeği örtbas ederek herşeye rağmen birarada kalma çabası. Altından kalkamayacağı acılara ya da sorumluluklara maruz kalmamak adına gerçeği bilmek istememek, onu görmemek, duymamak, hakkında konuşmamak ya da günümüz tabiriyle “Üç Maymun”u oynamak, onun varolduğu gerçeğini ortadan kaldırır mı?

Haberin Devamı

VİCDAN – Saat: 22:30
Yönetmen: Erden Kıral
Senaryo: Reşit Çelikgezer
Oyuncular: Nurgül Yeşilçay-Murat Han-Tülin Özen-Nihan Koruyucu – Rıza Sönmez
Tür: Dram
Yapım Yılı:2008
Songül, Aydanur ve Mahmut çocuk yaşlardan beri birbirlerini tanıyorlardır. Mahmut, Songülle evlenir ve onu alıp uzaklara gider. Mahmutu tutkuyla seven Aydanur, ortada kalmıştır. Yıllar sonra, Aydanur Mahmutla karşılaşır. İkilinin ertelenmiş duyguları yeniden su yüzüne çıkar. Songül kocasını yeniden kazanmak için kapısına dayandığında, Aydanur vicdanının yükünü taşıyamaz haldedir. Songül, kocasını geri alabilmek için aldatılan kadın tepkisiyle davranmaz. Sessiz bir strateji kurar; Aydanurla birlikte yaşayacak ve kocasının ilgisini kendisine çekecektir. Ancak zamanla Songül, tüm masumiyetiyle Aydanura bağlanır ve yaşadıkları durumun sorumlusunun kocası olduğunu fark eder.

KADER – 00:10
Oyuncular :Ufuk Bayraktar, Vildan Atasever, Engin Akyürek, Müge Ulusoy, Ozan Bilen, Settar Tanrıöğen, Erkan Can
Yönetmen: Zeki Demirkubuz
Tür: Dram
Yapım Yılı: 2006
Kader, yönetmenin ikinci filmi Masumiyet’te (1997) tanımış olduğumuz iki karakterin gençlik öyküsünü anlatır. Bekir, Uğur’a aşık olur. Uğur da başı hep belada olan Zagor’a. Zagor, iki polisin öldürülmesi olayına karışıp tutuklanır. Bu olay, başlangıçta Bekir için bir umut gibi görünse de, bu acımasız aşkın peşinde yıllarca sürecek amansız bir hastalığın başlangıcı olacaktır. Bekir, üçüncü sınıf otel odalarında, esrar alemlerinde, taşra pavyonlarında Uğur’un inatçı bir köpek gibi izini sürecek, üç insan arasında yaşanan bu tuhaf aşk, acıyla, yoksullukla, gözyaşıyla ve kötülükle büyüyecektir.

MASUMİYET – Saat: 01:50
Yönetmen: Zeki Demirkubuz
Oyuncular: Güven Kıraç-Derya Alabora-Haluk Bilginer-Melis Tuna. Tür: Dram
Yapım Yılı: 1997
Yusuf namus cinayeti sebebiyle girdiği cezaevinden çıkmıştır. Ama hayatta hiç bir amacı kalmamıştır artık. Uğur ile Bekir’in ise hikayesi bambaşkadır. Bekir uğrunda ölecek kadar çok sevmektedir Uğur’u. Ancak Uğur hapisteki Zagor’a aşıktır. Bir de Çilem vardır. Annesi Uğur’un hamileyken yediği dayaktan dolayı sağır ve dilsiz doğmuştur küçük Çilem. Yusuf köhne bir pansiyonda Bekir ve Uğur ile tanıştıktan sonra üçünün hayatları dramatik bir şekilde değişmeye başlar.
Kır sahnesindeki Haluk Bilginer’in hafızalara kazınan uzun konuşmasıyla ve müthiş performansıyla çok konuşulan film, 2006 yılındaki yönetmenin çektiği Kader filminin sonrasını anlatır. Film, bir hayli ironik olan sonuyla da izleyende büyük bir etki yaratmıştır.