TV-Rehberi TRT Çocuk'tan zeka gelişimi projesi

TRT Çocuk'tan zeka gelişimi projesi

03.09.2018 - 16:33 | Son Güncellenme:

Dijital oyun çalışmaları ile Türkiye’nin yerli oyun üreten ilk çocuk kanalı olma özelliğini taşıyan TRT Çocuk’, zekâ ve beceri gelişimine destek olan ‘Piksel Boyama’ ve ‘ÇizBul’ mobil oyunları ile çocuklara eğlenceli vakit geçirme imkanı sunuyor. Mobil oyunlar trtcocuk.net.tr web sitesi ile IOS ve Android mağazalarından ücretsiz olarak indirilebiliyor.

TRT Çocuktan zeka gelişimi projesi

Hem eğlenceli hem de zekâ ve beceri gelişimine destek olan, pedagoglar gözetiminde editoryal denetimden geçirilerek reklamsız olarak geliştirilen ‘Piksel Boyama ve ‘ÇizBul’ mobil oyunları ile çocuklar eğlenirken öğrenecek.

Haberin Devamı

Çocukların görsel algı gelişimini desteklemek, dikkatlerini geliştirmek ve odaklanma sürelerini arttırmak için geliştirilmiş ‘Piksel Boyama Oyunu’ ile çocuklar içindeki sanatçıyı ortaya çıkartacak. Sevilen TRT Çocuk kahramanlarının, eğlenceli görsellerin ve sayıların boyandığı ‘Piksel Oyunu’nda kaydederek kaldığı yerden devam etme, boyama tamamladığında resmi otomatik olarak telefona kaydetme ve çıktı alma gibi özellikler bulunuyor. Oyun, çocukların aynı zamanda aileleri ile birlikte oynayarak, kaliteli, eğlenceli ve eğitici zaman geçirebilmelerini de sağlıyor.

Çocukların sayısal düşünebilme, problem çözme, öngörebilme yeteneğini keşfetmesini ve geliştirmesini sağlayan ‘ÇizBul’ mobil uygulaması ise düşündürerek eğlendiriyor. Top ile verilen görevlerin yerine getirilmesi üzerine kurgulanan oyunda basit görünen ancak zihin çalıştırmayı sağlayacak aşamalar bulunuyor. Yönlendirmeleri takip ederek topu ulaşması istenen noktaya ulaştırmak ve bunun için iyi düşünüp, zihninde ufak tefek hesaplamalar yaparak, çizmek gerekiyor. Birden çok çözümü olan oyunda çocuklar kendi en iyi çözümü bulmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

TRT Çocuk, bilindiği gibi Türkiye’nin yerli oyun üreten ilk çocuk kanalı olma özelliğini taşıyor. 40 milyon kez indirilen ve 2 milyar görüntülenmeye ulaşan mobil oyunları ile çocuk yayıncılığındaki liderliğini dijital alanda da sürdürüyor. TRT Çocuk toplamda 33 oyun, 1 TVOS oyun uygulaması ve video uygulamasıyla çocuk yayınındaki liderliğini dijital platformlarda da devam ettiriyor.

Tüm içerikler pedagoglar gözetiminde titizlikle hazırlanıyor ve reklamsız olarak yayınlanıyor. 2017 yılında Google Play tarafından “Çocuklar İçin En İyi Uygulama” olarak seçilen TRT Çocuk’un mobil uygulaması, bilgisayar ve video oyunlarına yönelik artan ilginin çocuklar arasında hızla yükseldiğini gösteriyor.