TV-Rehberi Ustura Kemal dizisi tv tarihine geçecek!

Ustura Kemal dizisi tv tarihine geçecek!

03.09.2012 - 10:23 | Son Güncellenme:

HT Magazin'in haberine göre yeni yayın döneminin en iddialı yapımlarının başında gelen, dev bir bütçeyle çekilen dönem dizisi 'Ustura Kemal', yarın akşam saat 20.00'de Show TV'de izleyiciyle buluşacak.

Ustura Kemal dizisi tv tarihine geçecek

Çekimleri Heybeliada'da devam eden, 1912'nin Üsküdar'ının kurulan dekorla bire bir yeniden yaratıldığı dizi izleyicileri 100 yıl öncesine götürecek

Haberin Devamı

Yeni sezonun merakla beklenen, tanıtımları izlenme rekorları kıran dönem dizisi 'Ustura Kemal' için geri sayım başladı. Dev bir bütçeyle çekilen dönem dizi, yarın akşam saat 20.00'de Show TV'de ekran yolculuğuna başlayacak. İstanbul Üsküdar'da uzun yıllar önce yaşamış, namı uzak diyarlara ulaşmış bir yiğidin vatanseverlik ve aşk öyküsünü konu alan, çekimleri Heybeliada'da devam eden dizi izleyicileri 100 yıl öncesinin Üsküdar'ına götürecek.

600 KOSTÜM DİKİLDİ

Oktay Kaynarca'nın Ustura Kemal'i, Emre Kınay'ın İngiliz subayı Yüzbaşı Bennet'i ve Naz Elmas'ın Rum güzeli Anceli'yi oynadığı dizinin çekimlerinde kullanılması için 600 kostüm dikildi. Dizi için aynı zamanda 1900 model üç binek aracı, iki kamyon ve Akhisar'da 4 fayton sıfırdan üretildi. Çekimlerinin büyük kısmı Heybeliada'da yapılan dizide, sokaklara Arnavut kaldırımı görüntüsü vermek için 200 metrelik Arnavut kaldırımı uygulaması yapıldı.

Haberin Devamı

HALİÇ'TE NOSTALJİ

1912'nin Üsküdar'ının kurulan dekorla bire bir yeniden yaratıldığı dizinin çekimlerinde, Galata Köprüsü üzerinde o döneme ait araçlar ve faytonlar yol alırken, Haliç'te ise balıkçı kayıkları 100 yılı aşkın bir aranın ardından yeniden yelken açtı. Galata Köprüsü üzerine Arnavut kaldırımı görüntüsü verilmesi için 150 metre uzunluğunda vinil baskı kullanılırken, 10 adet balıkçı kayığının da burunlarına kılıçlar, direklerine ise yelkenler bağlandı. Balıkçıların, şerbetçilerin ve yerli halkın Galata Köprüsü'nün üzerinde ve altında dolaştığı çekimlerde 70 figuran rol aldı.

'Televizyon tarihine geçecek'

Haldun Sevel'in aynı adlı eserinden uyarlanan, proje tasarımını ve yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan üstlendiği dizinin baş karakteri Ustura Kemal'e hayat veren başarılı oyuncu Oktay Kaynarca, Ustura Kemal'in izleyici tarafından beğenileceğini ve adını Türk televizyon tarihine yazdıracağını söylüyor: "Ustura Kemal, Mustafa Şevki Doğan, Ali Gündoğdu ve benim birlikte düşündüğümüz ve yaparsak güzel olacağına inandığımız bir iş. Zaten her şey umduğumuz ve planladığımız gibi gidiyor. Televizyon tarihine geçecek başyapıtlardan birisine imza atacağımızı düşünüyorum. Allah yardım ederse de seyirci tarafından karşılığını bulacağına inandığımız bir proje Ustura Kemal.