Oyun Twitch saldırılarının arkasındaki isim belli oldu

Twitch saldırılarının arkasındaki isim belli oldu

19.01.2018 - 10:35 | Son Güncellenme:

Kanadalı bir adam, ırkçı ve homofobik mesajlarla Twitch’e spam iletiler göndermekle suçlanıyor. Kanada mahkemesi Brandan Lukus Apple adlı, kişiyi, "Bilgisayar verileriyle uygun olmayan davranış" gerekçesiyle yargılayacak.

Twitch saldırılarının arkasındaki isim belli oldu

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Brandan Lukus Apple’ın, geçen sene başında Twitch'taki saldırıların arkasında bulunan spam iletileri gönderen kişi olduğu iddia edildi. Lukus, suçlamalara karşı savunma yapmadı.

Mahkeme belgelerine göre Lukus, insanlara e-posta ve diğer mesajlaşma sistemleri üzerinden spam iletiler gönderen bir hizmet yürütüyor. Twitch'in 2017 spam sorununun arkasında kim olduğunu bulmak için yapılan çalışmalar yürütmeye başlamıştı.

Twitch, spam mesajların Lukus’a ait olan ChatSurge adlı bir servis tarafından gönderildiğini ortaya koydu ve Lukus, şüpheli olarak belirlendi.

Spam iletilerde ırkçı ve cinsel unsurların yanı sıra rahatsız edici görüntülerde kullanıldı. Her saldırı sırasında, gönderilen çok sayıda mesaj yüzünden 1.000'den fazla yayın bozuldu.

Haberin Devamı

Twitch’in Lukus’a karşı sivil saldırı başlatmasından sonra Kanada Yüksek Mahkemesi Lukus’un Twitch’e zarar vermek için kullanabileceği bütün yazılım ve hizmetlere erişim yasağı koydu.