Teknoloji Twitch üzerinden oyun satışına başlanacak

Twitch üzerinden oyun satışına başlanacak

28.02.2017 - 11:46 | Son Güncellenme:

En büyük canlı yayın platformlarından biri olan Twitch, yakında oyun satışına başlayacak. Böylelikle Twitch'in kendi sitesi üzerinden direkt oyun satın alınabilecek.

Twitch üzerinden oyun satışına başlanacak

Amazon'un bünyesinde bulunan Twitch'ın bu hizmetinin yılın ilerleyen dönemlerinde başlayacağı belirtiliyor. Bu sistemin Twitch’in yeni gelir kaynağı olacağı ve yayıncıların oyun satışlarından elde edeceği gelirleri paylaşacağı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Kullanıcı, bir yayıncının sayfasında oyunu izlenirken yayının alt kısmında oyunu satın alma seçeneği belirecek ve böylece oyun hızlıca satın alınabilecek. Kanalından oyun satın alınan yayıncının gelirin yüzde 5’ini alacak, yüzde 70’lik bölümün ise oyunun yapımcısına aktarılacak. 4.99 dolar ve üzeri alışveriş yapanlara "Twitch Crate" isminde bir hediye verileceği de söyleniyor.

Twitch'in satış platformu için anlaşma sağladığı oyun firmaları arasında Ubisoft, Telltale Games, tinyBuild, Paradox Interactive, Trion Worlds, Vlambeer ve Hi-Rez Studios gibi önemli isimlerin yer alıyor. Activision, Bandai Namco, EA ve Square Enix ile görüşmeler sürüyor. Öte yandan oyun satın almanın ilk başta yalnızca dolar ile olacağı da söyleniyor.

Haberin Devamı

Sistemin önümüzdeki bahar aylarında faaliyete geçeceği düşünülüyor.

Yazarlar