Teknoloji Twitter’dan Bomba İhbarı Yaptı! Ve…

Twitter’dan Bomba İhbarı Yaptı! Ve…

27.01.2015 - 15:30 | Son Güncellenme:

ABD’de iki uçak, Twitter’dan atılan bomba ihbarının ardından yere indirildi.

Twitter’dan Bomba İhbarı Yaptı Ve…

Şu anda askıya alınmış olan @kingZorticisimli bir hesaptan verilen bilgiler, havada bomba paniği yaşanmasına sebep oldu.
1156 sefer sayılı Delta ve 2942 sefer sayılı Southwest uçuşları hakkında yapılan ihbarların ardından uçaklar, acil iniş yapmak zorunda kaldı. Her iki uçak da, inene kadar F-16’lar tarafından takip edildi ve havaalanında tepeden tırnağaarandı. Neyse ki korkulan olmadı ve uçaklarda herhangi bir bomba ya da silah izine rastlanmadı.

Haberin Devamı


Zortic isimli kullanıcının @DeltaAssist’e attığı tweet’lerden biri şöyle: “Uçaklarınızdan birinde bir bombam var. Ama hangisi olduğunu unuttum. Bulmamda bana yardım eder misiniz?” Bunun üzerine devam eden muhabbetlerde @kingZortic, sefer sayısını da vermiş ve eklemiş: Bomba patlayınca nerede olduğu anlaşılır zaten.” İşte bu muhabbetler, söz konusu uçağın indirilmesini sağlamış.
Kullanıcı, bunun ardından SouthwestAirlines’a da benzer tweet’ler atmış: “SWA2492’ye bomba yerleştirdim. İstediğim bir zaman patlayacak. Eğer bana bir şey olursa, daha fazla bomba patlar. Aptalca bir şey yapmamanız konusunda sizi uyarıyorum.”
Atlanta Havalimanı’ndan bir yetkili, bu tweet’lerin gerçek olabileceğini savunuyor. Uçaklardan herhangi bir bombaçıkmamasına rağmen görevlinin niçin böyle bir şey söylediğiyse bilinmiyor.

Haberin Devamı