Gündem Twitter köstebeği kameraya yakalandı

Twitter köstebeği kameraya yakalandı

28.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cemaate karşı yapılan operasyonlarda görevli savcı ve hâkimleri ölümle tehdit ettiği öne sürülen twitter kullanıcısı “AnatoliaHack” rumuzlu Ahmet D. (55), Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Polatlı’da yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Twitter köstebeği  kameraya yakalandı

TEM’de ifade verdikten sonra Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Savcısı Tekin Küçük tarafından sorgulanan Ahmet D., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Ahmet D. hakkındaki tutuklama kararının, Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve cemaate yakın olduğu belirtilen polisleri usule aykırı şekilde tahliye eden İstanbul Adliyesi’ndeki hâkimlerin kararını uygulamadığı iddiasıyla cemaatin hedefi haline gelen İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı’yı ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle verildiği öğrenildi.

Ahmet D.’yi, 19 Mayıs 2015’te Başsavcı Kodalak’ın makam odasına kadar gelerek çektiği ve paylaştığı görüntüler ele verdi. Uzun süredir Siber Suçlar ve TEM ekipleri tarafından takipte olan bu hesaptan yapılan paylaşımlar üzerine başsavcılık katındaki kamera kayıtları saat saat incelendi. Kamera görüntülerinden kimliği tespit edilen Ahmet D., Polatlı’da yakalandı.