Teknoloji Twitter olayları polislerden daha önce tespit ediyor

Twitter olayları polislerden daha önce tespit ediyor

29.06.2017 - 11:48 | Son Güncellenme:

Bilginin hızlı ve kolay şekilde paylaşıldığı sosyal medya platformu Twitter'ın yapılan araştırmalar sonucunda emniyet güçlerinde daha hızlı olayları tespit edebildiği ortaya çıktı.

Twitter olayları polislerden daha önce tespit ediyor

Twitter'ın olası suçları önceden tespit etme konusunda polislerden bile daha iyi olduğu belirtildi. İngiltere’de bulunan Cardiff Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre Twitter, şiddet veya benzeri olayların keşfedilmesi konusunda polislerden daha iyi olduğu ortaya çıktı. Ülkenin herhangi bir yerinde yaşanabilecek terör olayları, karışıklıklar ve bunun gibi toplum huzurunu bozabilecek eylemler Twitter sayesinde önceden tespit edilebiliyor. Twitter sayesinde olaylar yeni yeni alevlenmeye başaldığında polisler hızlı bir şekilde konudan haberdar oluyor ve gerekli müdahaleleri gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Yapılan araştırmalar sonucu analizciler, 2011'de Londra'da yaşanan toplumsal ayaklanmalar ile ilgili 1.6 milyon tweeti analiz etti. Bu analizler sonucu somut verilere ulaşan Cardiff Üniversitesi yetkileri, Londra Enfield Enstitüsünde bilgisayar sistemlerinin, olayların polise bildirilmeden 1 saat 23 dakika önce Twitter'dan öğrendiklerini belirtti.

Bu araştırma Twitter'ın istihbarat anlamında emniyet güçlerinden daha hızlı olayların tespit edilmesine ve bilgi toplanmasına yardımcı olabildiğini gösteriyor.