Ankara UBAM İLE NARCONON INTERNATIONAL, UYUŞTURUCUYLA ‘İLAÇSIZ’ MÜCADELE SÖZLEŞMESİ İMZALADI

UBAM İLE NARCONON INTERNATIONAL, UYUŞTURUCUYLA ‘İLAÇSIZ’ MÜCADELE SÖZLEŞMESİ İMZALADI

15.12.2015 - 14:46 | Son Güncellenme:

.

UBAM İLE NARCONON INTERNATIONAL, UYUŞTURUCUYLA ‘İLAÇSIZ’ MÜCADELE SÖZLEŞMESİ İMZALADI

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizm ile Mücadele Federasyonu (UBAM) ile Narconon International, Türkiye’ye yeni rehabilitasyon uzmanları kazandırmak için sözleşme imzaladı.
Yaklaşık 2013 yılından beri madde bağımlılığıyla ilgili çok önemli adımlar atan UBAM, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Ankara Gölbaşı’nda kurduğu Rehberlik, Eğitim ve Detoks Merkezi’nde uyguladığı ilaçsız ‘Narconon Yeni Bir Hayat Programı’ ile onlarca madde bağımlısını topluma yeniden kazandırdı. Şimdi ise Narconon International ile imzaladığı sözleşme ile Türkiye’ye yeni rehabilitasyon uzmanları kazandırmak için çalışmalara başladı.
Federasyonun yaptığı başarılı çalışma ve ulaştığı yüzde 92’lik bağımlılıktan kurtarma oranı kısa zamanda müracaatların artması üzerine danışmanlık hizmeti veren kurum görevlileri 2 binden fazla madde bağımlısıyla karşılıklı olarak görüştü. Programa alınan madde bağımlılarının öğrenci olarak değerlendirildiği çalışmada, öğrenciler programın her aşamasında almış oldukları eğitimin amacını kendisi bulmak zorunda kalıyor. Gerekli fenomeni bulan öğrenci bir sonraki step eğitimine geçmeye hak kazanıyor. Program sonunda 9 adet sertifikayı alan öğrenci mezun ediliyor.
PROGRAMI BİTİREN ÖĞRENCİ ARZU EDERSE EĞİTMEN OLARAK KALABİLİYOR
Uluslararası Akreditasyonu bulunan ve Avrupa Birliği’nce en başarılı rehabilitasyon programı olan Narconon madde bağımlılığından arındırdığı öğrencileri program sonrasında diğer bağımlılara hizmet etmek üzere eğitmen olarak istihdam ediyor. Bu süreç zarfında iki aylık deneme ve eğitim sürecine tabi tutulan eğitmen adayları başarılarına göre program içinde uygun görüldükleri step eğitmeni olarak atanıyor ve sertifikasyonu Narconon International tarafından yapılıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye’deki ilk Narconon Eğitmenleri UBAM Federasyonu Başkanı ve Narconon International Türkiye Temsilcisi Dila Tezemir, “UBAM Federasyonu çatısı altında yetiştirilen eğitmenler kısa sürede onlarca öğrenciyi yeniden hayata kazandırdılar. Ancak bugüne kadar sertifikasyon çalışmaları Narconon Avrupa tarafından onaylanmaktaydı. Bu süreçte karşılaştıkları zorluklar nedeniyle Narconon International ile sözleşme imzalayan UBAM Federasyonu yeni eğitmen yetiştirecek eğitim ekibini oluşturmak için harekete geçti. Kurum tarafından belirlenen 5 personel Narconon Avrupa’nın Danimarka’da bulunan eğitim merkezine kabul edildiler. Burada gerekli eğitimleri alarak ülkemize dönecek olan Narconon Programı Eğitmenleri artık kendi öğrencilerini yetiştirerek ülkemize yeni eğitmenler yetiştirerek sertifikasyon ve kalifikasyonlarını onaylayabilecekler” dedi.
UBAM Federasyonu Kurucu Genel Müdürü ve Narconon Türkiye Koordinatörü İsmail Karakaş ise, “Verdiğimiz eğitimler sonrasında ve eğitimler içerisinde dilden kaynaklı gecikmeler ve sorunlar yaşayabiliyorduk. Ancak attığımız bu adımla kendi bağımlılık danışmanlarımızı ve arındırma uzmanlarımızı yetiştireceğiz. Böylece ülkemizde bir uyuşturucuyla mücadele takımı oluşturulacak. Yani hem eğitip hem de topluma kazandırabileceğiz. Amacımız kısa süre içerisinde önceden belirlediğimiz 20 şehrinde hızlıca birer Narconon Merkezi kurmak. Böylece devletimizin 2023 hedeflerine uygun olarak bağımlılıkla mücadele çalışmalarına oldukça önemli katkı sağlayabileceğiz. Daha fazla insanımızı bulundukları suç ortamından uzaklaştırarak annelerimizin yüzünü güldürebileceğiz” dedi.