Teknoloji Uber milyar dolarlık SoftBank anlaşması ile ilerlemeyi kabul ediyor

Uber milyar dolarlık SoftBank anlaşması ile ilerlemeyi kabul ediyor

15.11.2017 - 16:21 | Son Güncellenme:

Araç kiralama ve taksi hizmeti veren Uber, halka açılma sonrasında Japon bankacılık devi Softbank'a 9 milyar dolarlık hisse satmayı planlıyor. Uber’den yapılan açıklamada, paranın Uber’in faaliyet alanlarının genişletilmesi ve teknoloji yatırımlarının artırılması amacıyla kullanılacağı belirtildi.

Uber milyar dolarlık SoftBank anlaşması ile ilerlemeyi kabul ediyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Halka açılma kararı alan Uber, Japon bankası SoftBank’ın hisselerin bir bölümünü milyarlarca dolar karşılığında satın alma teklifini kabul etti. Uber, 2019'da halka açıldıktan sonra hisselerinin bir bölümünü SoftBank’a satacak.

Uber, uzun süredir beklenen SoftBank Group'un yatırımıyla ilerlemeyi kabul etti. Bir sözcü, "SoftBank ve Dragoneer liderliğindeki bir konsorsiyumla olası bir yatırım hakkında bir anlaşma yaptık. Bu anlaşmanın Uber'in uzun vadeli potansiyeline yönelik güçlü bir güven oylamasına inanıyoruz. Kapanış üzerine, şirket yönetimimizi güçlendirirken, teknoloji yatırımlarımızı ve yurtiçi ve yurtdışındaki sürekli genişlememizi hızlandıracağız "dedi.

Uber henüz planlar hakkında bilgi vermedi, ancak potansiyel anlaşmanın 70 milyar dolarlık son özel değerlemede şirkete 1 milyar dolarlık bir yatırım yapacağı söyleniyor. SoftBank ve Dragoneer Investment Group'un önderliğindeki grubun, çalışanlardan ve diğer hissedarlardan 9 milyar dolara kadar Uber hisse senedi satın alarak çok daha fazla yatırım yapması bekleniyor ve muhtemelen şirketin toplam sahipliğini şirketin en az % 14'üne getiriyor. Bu payların, halen belirlenmemiş olan daha düşük bir değerleme ile satın alınması bekleniyor

Haberin Devamı

Anlaşma kapsamında SoftBank ve diğer firmalar, ilk aşamada Uber'e 1 milyar dolara yakın yatırım yapacak. Ardından SoftBank, şirket hisselerinin 9 milyar dolarlık bölümünü satın alacak. Uber’den yapılan açıklamada, paranın Uber’in faaliyet alanlarının genişletilmesi ve teknoloji yatırımlarının artırılması amacıyla kullanılacağı belirtildi. Şirket yeni kaynağı teknoloji yatırımlarının yanı sıra kurumsal yönetimini kuvvetlendirmek için de kullanacağını açıkladı.

Anlaşmanın gerçekleşmesi durumunda, yatırımcı Benchmark Capital, davasını eski CEO Travis Kalanick'e bırakmayı kabul etti. Kendi dâhil olmak üzere üç yönetim kurulu başkanlığı atama yetkisi ile ilgili dava.