Teknoloji Uber, rakip şirketleri izlemek için CIA ajanları tuttu

Uber, rakip şirketleri izlemek için CIA ajanları tuttu

04.12.2017 - 10:27 | Son Güncellenme:

Uber'in, rakiplerini izlemek ve sırlarını ele geçirmek için eski CIA ajanlarından oluşan gizli bir ekip kurduğu iddia edildi.

Uber, rakip şirketleri izlemek için CIA ajanları tuttu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Uber'in eski küresel istihbarat müdürü Richard Jacobs, Uber'ün rakiplerini takip edebilmek için CIA'in eski ajanlarından oluşan bir ekip tuttuğunu iddia etti.

Jacobs, CIA'in eski ajanlarından oluşan ekibin görevinin, ABD toprakları dışında faaliyet gösteren rakip yolculuk paylaşım uygulamalarını takip etmek olduğunu açıkladı. Ekibin Google'a ve diğer rakip şirketlere ait gizli bilgileri ele geçirmeye çalıştığı öne sürüldü.

Google, Uber'e ticari bilgilerini ve teknolojisini çaldığı gerekçesiyle dava açmıştı. Google'ın sürücüsüz araç birimi Waymo'nun yöneticisi Anthony Levandowski'nin, şirketten ayrılıp Uber'e geçmeden önce 14 binden fazla belgeyi indirdiği ve bunları beraberinde götürdüğü iddia edilmişti. Ortaya atılan bu iddia, duruşmanın ertelenmesine sebep oldu. Dava, savcıların iddiaları soruşturmasının ardından devam edecek.

Haberin Devamı

Waymo, Uber'in geçtiğimiz yıl satın aldığı otonom tır geliştirme şirketinin kurucusu Antony Levandowski üzerinden Uber'i suçluyor. Waymo'da çalışan Levandowski'nin şirketten ayrılmadan önce 14 bin adet belgeyi çaldığı ve sonrasında Otto'yu kurduğu iddia ediliyor.

Mayıs ayında mahkeme, Uber'in söz konusu belgeleri Waymo'ya geri vermesini ve Antony Levandowski'nin de görevine son verilmesine hükmetmişti.

Jacobs, Nisan ayında Uber tarafından görevden alındı ??ancak işten çıkarılmasının nedeni bilinmiyor.