Teknoloji Uber sürücüsü bir kadına tecavüz etmekle suçlanıyor

Uber sürücüsü bir kadına tecavüz etmekle suçlanıyor

27.04.2017 - 10:19 | Son Güncellenme:

Bir Uber sürücüsü ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir kadına tecavüz etmekle suçlanıyor. Suçun kabulu halinde Uber'e engelleme gelebilir.

Uber sürücüsü bir kadına tecavüz etmekle suçlanıyor

ABD Kaliforniya’da Newport Plajı’ndaki lüks sahil kentinde düzenlenen bir toplantı sonrasında evine gitmek için Uber çağıran bir kadın yolcu, 36 yaşında Angel Sanchez adlı sürücü tarafından cinsel tacize uğradığı iddiasıyla Uber sürücüsüne dava açtı. Uber sürücüsünün tecavüzle suçlanması, Uber’in ABD'de yasaklanmasına neden olabilir.

Haberin Devamı

Olay 30 Mart günü Kaliforniya Santa Ana’da kadının evine yakın bir yerde gerçekleşti. Sürücü olaydan bir gün sonra tutuklandı. Önümüzdeki hafta dava için ilk mahkemesine çıkacak Sanchez, eğer suçlu bulunursa en az 8 yıldan başlayacak hapis cezası alacak.

Bir Uber sözcüsü, "Bu sürücünün polise bildirdiği şeyler özel olmalı. Uber, soruşturma hakkında mahkeme ve polisle birlikte çalışmış ve çalışmaya devam edecektir." dedi. Sanchez, Uber’de araba kullanmaktan men edildi.

Savcılar, kadının Newport Beach’te bir araya gelen şirket toplantısından sonra, eve gitmek için Uber taksi çağırdığını belirtti. Sanchez'in kadını taciz etmeden önce aracı Santa Ana’nın sakin alanlarına sürdüğü belirtildi. Kadın ise Sanchez’in aracından kaçarak, 911’i aramayı başarmış.