Teknoloji Uber, Sürücüsüz Otomobil İşine El Attı

Uber, Sürücüsüz Otomobil İşine El Attı

20.05.2016 - 16:30 | Son Güncellenme:

Son yılların en önemli konularından biri olan sürücüsüz otomobil, bundan böyle Uber tarafından da kullanılacak. Detaylar haberimizde…

Uber, Sürücüsüz Otomobil İşine El Attı

Dünya’nın en popüler taksi uygulamalarından biri olan Uber, bildiğiniz üzere uygun fiyatlı taksi kullanma konusunda işinin ehli bir aplikasyon. Nitekim daha uygun fiyatlı taksi tutma imkanı sunarak kullanıcısına tasarruf yapmayı mümkün kılan uygulama, aynı zamanda diğer taraftan da sürücüye para kazandırmayı başarıyor. Hal böyle olunca işin çok popüler olması da şaşırtmıyor. Şimdilerde gelişmeye devam eden uygulama, sürücüsüz otomobil sektörü içerisinde varlığını sürdürmeye hazırlanmakta.

Haberin Devamı
İlk Sürücüsüz Aracını Gözler Önüne Serdi

Yapmış olduğu duyuru ile beraber ilk sürücüsüz otomobil versiyonunu duyuran Uber, bir yıldan fazla bir süredir üzerinde çalıştığı projesini de açıklamış oldu. Ford Fusion Hibrit modeline var olan teknolojiyi uygulayan geliştirici ekip, Pittsburgh semaları üzerinde aracı denemeye başladı.

Açıklanan bilgilere göre söz konusu sürücüsüz otomobil, radarlar, lazer tarayıcılar ve yüksek çözünürlüklü kameralar ile birlikte donatılmış vaziyette. Nitekim haritalar konusunda da işinin ehli bir konumda olan araç, gidilecek noktayı rahat bir şekilde bulabilecek.

Şimdilik elimizdeki detaylar bunlar ile sınırlı. Yeni bir gelişme yaşanır ya da yeni bir açıklama yapılır ise haber etmiş olacağız, bizi takip etmeye devam edin. Son teknoloji gelişmeleri adına yayımladığımız videoları takip etmek için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın.