Gündem Üç dürüst adam!

Üç dürüst adam!

06.11.2015 - 19:12 | Son Güncellenme:

Her üçü de, kendilerinin kazandığından kat be kat kayıp parayı görevlilere teslim ederek dürüstlük örneği verdi. Atatürk Havalimanı'nda VIP tuvaletinde bulduğu tam 75 bin lirayı görevlilere teslim eden işçiye 1500 TL ödül verildi

Üç dürüst adam

Atatürk Havalimanı'nda 10 aydır asgari ücretle çalışan 22 yaşındaki temizlik işçisi Emrah Evrensel, 1 Kasım akşamı görev yaptığı VIP salonunun tuvaletindeki çöpleri temizlerken kabinlerden birinde unutulan şeffaf bir poşet gördü. Poşeti kontrol ettiğinde, içinde yüklü miktarda döviz olduğunu gören Evrensel, durumu salondaki görevlilere aktardı. Tutanakla teslim alınan 24 bin 500 Euro, bir süre sonra parasını kaybettiğini fark eden kimliği açıklanmayan kişiye teslim edildi.

Haberin Devamı

Evrensel "Parayı almayı düşünmedim değil. İnsanın aklına her şey gelebilir, insanın içine şeytan girebilirdi. Ben iyilik düşündüm. Haramdan da bir şey elde edilmez. Her zaman cebinden daha fazlası çıkar. Oradaki görevliye söyledim. ‘Bunu ne yapalım sen daha iyi bilirsin' diye ona sordum. DHMİ'ye teslim ettik" dedi.

ÖRNEK DAVRANIŞ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Temizlik görevlisinin örnek davranışı Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş tarafından ödüllendirildi. Ulutaş tarafından takdir belgesi verilen Evrensel'e TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü ise ödül olarak bin 500 lira verdi.

ELBİSENİN CEBİNDE 3 BİN LİRA

Bursa merkez Nilüfer İlçesi'nde kuru temizleme işi yapan İlhami Balıkçı (45), önceki gün temizlemesi için bırakılan takım elbisenin cebinde bulduğu 3 bin lirayı elbisenin sahibi sigortacı Ramazan Genç'e teslim etti. Balıkçı, 29 yıllık meslek yaşamında kendisine bırakılan kıyafetlerin cebinde para ve dövizin yanı sıra ilginç şeyler bulduğunu söyledi. Erkek müşterilerin cebinde kadın iç çamaşırı tanga ve prezervatif bulduğunu açıklayan Balıkçı, elbiseleri temizledikten sonra bu eşyaları tekrar bulduğu cebe koyup sahiplerine hiçbir şey söylemeden teslim ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

10 BİN LİRA FAZLA PARAYI İADE ETTİ

Adana'da ise Saydam Caddesi'nde döviz bürosuna 4 Kasım'da gelen bir müşteri 4 bin 500 Euro verip Türk parası almak istedi. Döviz bürosu çalışanları dalgınlıkla müşteriye 10 bin lira fazla para verdi. Parayı alıp bürodan ayrılan ismi açıklanmayan müşteri olayın basına yansımasının ardındın dün dün döviz bürosuna gelerek fazladan aldığı 10 bin lirayı fark etmediğini belirterek parayı iade etti.

Kaynak: HaberTürk