Gündem ‘Üç fidan’ anıldı

‘Üç fidan’ anıldı

07.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idamlarının 46’ncı yıl dönümünde, mezarlarının başında anıldı.

‘Üç fidan’ anıldı

Ankara Yenimahalle’de bulunan Karşıyaka Mezarlığı’nda, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için anma töreni yapıldı. Mezarların başında düzenlenen törene CHP teşkilatlarının, sivil toplum örgütlerinin ve bazı sendikaların üyeleri katıldı. Anma etikliğine katılanlar, sloganlar atarak, mezarlara karanfil bıraktı. Mezarlık içine kurulan platformda yapılan konuşmaların ardından tören sona erdi.

Haberin Devamı

İstanbul’da da CHP İstanbul Gençlik Kolları üyesi öncülüğünde toplanan grup Taksim’den, Dolmabahçe’ye yürüdü. Kalabalık daha sonra 6’ncı Filonun denize döküldüğü noktada denize karanfil attı. Yürüyüşe CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker ve Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

İzmir’de de Gaziemir Belediyesi, Irmak Mahallesinde üç bölümden oluşan 10 bin metrekarelik parka “Üç Fidan” ismini verdi. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın heykellerinin dikildiği parkta yürüyüş yolları, yeşil alan, oyun ve spor alanları da yer aldı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri Murat Bakan, Musa Çam, Mustafa Balbay, Özcan Purçu, Deniz Gezmiş2in ağabeyi Bora Gezmiş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Saat 5.30’da tören

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde de sabah saat 05.30’da Gençlik Parkındaki Üç Fidan Anıtı’nda anma töreni yapıldı. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, 68’liler Platformu Bursa Temsilcisi Betül Kuyucu ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra vatandaşlar da katıldı.
- DHA, AA