Cadde Üç sanatçı Galata’da ‘konakla-ma’ diyecek

Üç sanatçı Galata’da ‘konakla-ma’ diyecek

12.12.2017 - 11:38 | Son Güncellenme:

İstanbul’un tarihle dolu güzel semti Galata, üç sanatçıdan oluşan bir sergiyi ağırlayacak. Oya Özer, Ayhan Mutlu ve Murat Borovalı’nın son dönem çalışmalarının bir seçkisinden oluşacak KONAKLA - MA 13 Aralık Çarşamba günü saat 18:30’da sanat severler ile buluşacak.

Üç sanatçı Galata’da ‘konakla-ma’ diyecek

Kafes ve İstanbul gibi konseptleriyle sıkıştığımız kent hayatını eleştiren; insanın konforu ve mutluluğu için yapılmış binaların aslında doğaya ihtiyacı olan insanları boğduğunu anlatan sanatçı Oya Özer, bu sergide son dönem resimlerini izleyiciyle buluşturacak. Oya Özer'in resimlerinde figür görmediğimiz halde kente direnen bir sanatçı ruhu görebiliyoruz tüm tepkiselliğiyle. Makineleşmeye, ruhsuzlaştırılmaya karşı koymaya çalıştığımız her saniye sanata başvurabiliyoruz neyse ki.

Haberin Devamı

Çalışmalarını ‘bedensel ve nesneselliğin birlikteliğin dokunuşunun dünya üzerine mixart yansıması’ olarak tanımlayan genç ve yetenekli sanatçı Ayhan Mutlu, serginin heykel sanatçısı olarak heykelleriyle sergide yer alacak.

Aynı zamanda müzisyen olan Murat Borovalı ise kültür ve bilinçaltının kent alanlarına yansımalarını konu eden fotoğrafları ile huzurlarınızda olacak.

Eski İstanbul’un bir aynası olan Galata’da, sanatla dolu bir Aralık ayında Hasan Sarıtaş küratörlüğünde gerçekleşecek sergiye tüm sanat severler davetlidir.