Gündem Uçağa Zeybek oynatmıştı. İlgi çeken o görüntünün hikayesini anlattı

Uçağa Zeybek oynatmıştı. İlgi çeken o görüntünün hikayesini anlattı

31.10.2015 - 17:17 | Son Güncellenme:

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde kurulan ve F-16 savaş uçağıyla gösteri yapan Solotürk ekibi, Cumhuriyet Bayramı törenlerindeki gösteride savaş uçağına niye Zeybek figürü yaptırdıklarını anlattı.

Uçağa Zeybek oynatmıştı. İlgi çeken o görüntünün hikayesini anlattı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi alanındaki törende, SOLOTÜRK'ün pilotu Yüzbaşı Yusuf Kurt'un gösteri sırasında yerdeki bandonun çaldığı müziğin ritmi ile uyumlu şekilde tek kişilik F-16 C Blok-40 uçağına Zeybek figürleri yaptırması ilgi çekmişti. Gösteriyi; aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yer aldığı Şeref Tribünü'ndeki protokol ilgiyle izlemişti. Savaş uçağının Zeybek oyununun görüntüleri ilgi uyandırmıştı.

Haberin Devamı

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Türk Hava Kuvvetleri Müzesi'nde bugün yapılan etkinlikte SOLOTÜRK pilotları Yüzbaşı Yusuf Kurt, Erhan Günar ve Üsteğmen Serdar Doğan ile Solotürk Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Üsteğmen Emrah Bayrı, etkinliğe katılan vatandaşlarla söyleşi yaptı. Üsteğmen Emrah Bayrı, vatandaşlardan gelen sorulardan, en çok bir sonraki gösterinin merak edildiğinin anlaşıldığını söyledi. 10 Kasım'da Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'e saygı geçişinde bulunacaklarını belirten Bayrı, 15 Kasım'da ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü törenlerinde gösteri yapacaklarını belirtti.

Zeybek ilk oldu
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gösterilerindeki 'Harmandalı' uçuşunun hikayesini de anlatan Bayrı, "'Ülkemize mal olmuş yöresel müziklerimizi niçin gökyüzüne taşımıyoruz' diye bir fikir ortaya çıktı. Daha sonra ortaya böyle bir koreografi koymak istedik. Önümüzdeki yıllarda devamı gelecek, Zeybek bir ilk oldu. İnsanlar çok beğendi" diye konuştu.