Gündem Uçak enkazı yağmalanıyor

Uçak enkazı yağmalanıyor

27.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından düşürülen Malezya Havayolları uçağından geri kalanlar yağmalanıyor.

Uçak enkazı yağmalanıyor

Özellikle hayatını kaybeden yolcuların eşyalarının karıştırılması ve bölgede yaşayanlar tarafından çalınması tüm dünyada büyük tepki çekti. Kaza sonrası bölgede hala birçok cesedin bulunduğu ve bazı cesetlerin ağaçlar üzerinde asılı kaldığı biliniyor. Ayrılıkçılar ve aileleri ise yağma ve talana devam ediyor.
Ukrayna’nın Torez kentinde bulunan Ekaterina Parkhomenko isimli ayrılıkçı destekçisi kadının, kurbanların birine ait makyaj malzemelerini kullanması ve bu konuyla ilgili resimler paylaşması büyük tepki çekti.
Dünyaya maskara oldu
Kadın, kaza bölgesinden aldığı bir maskarayı kullanarak poz verip fotoğraflarını altına “Amsterdam’dan, daha doğrusu kaza alanından maskara” diye not düştü.
Avustralya Başbakanı Tony Abbott ise bazı cesetlerin hâlâ kaza alanında bulunduğunu söyledi. Abbott, 190’ı federal polis olmak üzere 230 uzmandan oluşan bir ekibin Ukrayna’ya sevk edildiğini açıkladı.