Gündem Uçaklar ve toplar Kandil’i vuruyor

Uçaklar ve toplar Kandil’i vuruyor

22.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristleri Kandil’den temizlemek amacıyla başlatılan operasyon başarıyla sürüyor. Teröristlerin arazideki hareketleri İHA’larla izlenirken, uçaklar ve obüsler bölgeye bomba yağdırıyor

Uçaklar ve toplar Kandil’i vuruyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Şemdinli’den PKK’lı teröristlerin yuvalandığı Kandil’e yönelik başlattığı harekât sürerken, stratejik geçiş noktası Sidekan kasabasındaki hakim tepelere obüs ve havan topları konuşlandırıldı. Uzun yıllar bölgede görev yapmış, örgüte karşı bir çok başarılı operasyonları yönetmiş komutanların yürüttüğü harekât kapsamında, bölgede altyapısı güçlü bir yerel istihbarat ağı oluşturuldu. Terör örgütünün bölgedeki anlık hareketleri, İHA, SİHA’ların yanı sıra, daha çok köylülerden elde edilen bilgiler doğrultusunda yakından izleniyor.

Haberin Devamı

Kandil’e yönelik sürdürülen harekât kapsamında bölgedeki terör örgütü PKK hedefleri havadan-karadan bombalanmaya devam ediliyor. Kandil semaları üzerinde dolaşan uçaklar, önceki gün ve dün bölgenin değişik noktalarını etkili vurdu.

Kuzey Irak topraklarında süren harekâta Şemdinli sınır hattına konuşlandırılan top ve havanlarla destek sunuluyor. Sidekan kasabasının Sinin köyü çevresindeki hedeflere önceki gün ve dün sık sık havan ve top atışları yapıldı. Sınırdan yapılan atışlara Sidekan çevresine konuşlandırılan obüslerle de destek verildi.

Hedeflere bomba

Savaş uçakları ise dün ve önceki gece Lelikan, sınır hattından Kandil’e uzanan Goreşan, Navmergan, Hakurk, Çiya Del ve Geliya Reş noktalarını vurdu. Uçaklar aynı saatlerde Kandil bölgesi ile Bradost alanındaki çok sayıda PKK hedeflerine de bomba bıraktı. Bradost bölgesine yönelik karadan ve havadan yapılan saldırılar Berbizina Dağı çevresinde etkili oldu.

Haberin Devamı

Kandil harekâtını, Güneydoğu’da yıllarca görev yapmış ve terör örgütü PKK’ya yönelik çok sayıda operasyonlar yönetmiş komutanlar yürütüyor.

Güçlü istihbarat ağı

Bölgenin sarp ve engebeli alanlarını uydu ve harita üzerinden izleyen komutanlar, alanlarda yapılan nokta operasyonlarını en ince ayrıntısına kadar hesaplıyor. Operasyonlar öncesi ve sorasında bölgede güçlü bir istihbarat ağı kurulmasına yönelik çalışmalarda büyük başarı elde edildi. Büyük bölümü bölgedeki yerel unsur ve önderlerden kurulu olan yerel istihbarat birimleri, terör örgütünün arazideki hareketini izleyerek örgütü kontrol altında tutuyor.

BETON DELİCİ BOMBALAR

Kandil ve çevresine yönelik sürdürülen hava harekâtlarında daha çok örgütün kaya delici araçları ile oluşturduğu mağara, yer altı sığınak ve tünelleri hedef alınıyor. Terör örgütü DAEŞ’in Irak ve Suriye’de hava operasyonlarından korunmak için uyguladığı yöntemin aynısını Kandil ve çevresinde uygulamaya geçiren terör örgütü PKK’nın, hava harekâtlarından korunmak için birçok noktaya sığınak ve tünel kazdığı öğrenildi. Sığınak ve tünelleri imha etmek için ise savaş uçaklarından belirli aralıklarla beton delici bombalar kullanılıyor.