Gündem Uçurumdan attılar yere sağlam indim

Uçurumdan attılar yere sağlam indim

24.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cezaevindeki 16 yılın ardından tahliye edilen İBDA-C lideri Erdiş, tutuklu geçen yıllarını ‘heba olmuş gibi görmediğini’ belirterek ‘Bana zehir yedirdiler, ben onu bala çevirdim’ dedi.

Uçurumdan attılar yere sağlam indim

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilen Salih Mirzabeyoğlu olarak bilinen İBDA-C lideri Salih İzzet Erdiş, 16 yıllık mahkûmiyetiyle ilgili “Hayatımı heba olmuş veya boşa geçmiş görmüyorum” dedi.
Bolu Cezaevi’nden tahliye edildikten sonra kendisini karşılayan grupla birlikte Sapanca ilçesine gelen Erdiş, “Tahliyeyi bekliyordum veya beklemiyordum gibi şey değil, kesinlikle değilim. Tabii her ikisi de geçerli. Olmasaydı bir sükûtu hayal olacak değil ama olması da iyi oldu” dedi. Cezaevinde geçirdiği 16 yıl için “Hayatımı heba olmuş veya boşa geçmiş görmüyorum” diyen Erdiş şunları söyledi:
“Hayatımı o şartların gerektirdiği şeyleri yaparak geçirdim. O sebeple ’hayatım ziyan oldu’ demiyorum. Tahliye için uğraşan arkadaşlarım işe nereden başladılar, onu da çok iyi biliyor değilim. Adli Tıp Kurumu’na gittim, hastalık raporu alacağımı bekliyorlardı. Ben tam tersi, zekâmın son derece sağlıklı olduğunu gösterir şekilde konuştum. Bunun üzerine doktor, bana ’niye geldin’ diye sordu. Ben de ’niye geldiğimi bilmiyorum, savcı ve diğerleri gönderdi, geldim’ dedim. Tuhaf bir durum oluştu.
‘Hayatımın rutini değişmedi’
Gazetecilerin “Bundan sonraki süreçte neler yapacaksınız?” sorusuna ise Erdiş, şöyle cevap verdi:
“Ben hayatımın bir kayıp devresi olarak görmüyorum 15 seneyi. Bana zehir yedirdiler, ben onu bala çevirdim. Bundan dolayı yaşamayı fikir, fikri yaşamak diye bilen bir insan olarak bu devreyi de bu şekilde verimli geçirdim. Bizi uçurumdan attılar biz yere sağlam indik. Paraşütü icat etmiş olarak indik.”
Sabah kalkar kalkmaz kaldığı yerden çalışmalara başlayacağını ifade eden Erdiş, “Hayatımın hiç değişmeyen bir rutini vardır. Aynı şekilde devam edeceğim” dedi.