Ekonomi Uçurumun kenarında huzur var!

Uçurumun kenarında huzur var!

27.06.2017 - 10:45 | Son Güncellenme:

Sabah kalkıyorsunuz ve uçsuz bucaksız bir okyanus manzarasıyla karşı karşıyasınız. Üstelik kampta filan da kalmıyorsunuz. Basbayağı yatak odanızın konforunda iken, karşılıyor bu manzara sizi...

Uçurumun kenarında huzur var

Yeniemlak.com

Haberin Devamı

Modüler konutlar tasarlayan Avusturalyalı mimarlık şirketi Modscape’in ‘uçurumev’ (cliff house) adını verdiği bu ilginç tasarımlı yapı, adı üstünde tam olarak uçurumun kenarında asılıduruyor. Yerden tavana pencere şeklinde tasarlanmış yapı, sakinlerine doğayla tam olarak içiçe olma hissini yaşatmayı vaat ediyor.

Uçurumun kenarında huzur var


Garaj en üst katta

‘İyi hoş da eve nasıl gireceğim?’ sorusu, şüphesiz akla gelen ilk şeylerden biri. Cevabı ise basit: Garajdan.

Fakat bildiğimiz türde bir garaj değil bu. Ev uçurumun kenarında asılı vaziyette durduğundan garaj, evin en tepesinde yer alıyor. Toplam beş kattan oluşan ‘uçurumev’de katlararasında geçişte ise asansör kullanılıyor.

Evin içmimarisi aşırı derecede sadelik içeriyor. Abartılı mobilyalar yerine oldukça minimalist bir yaklaşım benimsenmiş. Tasarımcılar bunuyaparken ‘dikkatin’ eşsiz doğa manzarasından başka birşeye dağılmasının önüne geçmek için yapmış olmalı. Modscape’in internet sitesinde yer alan açıklama da bu yönde:

“Yaşamalanında,insan bilincinin sınırlarını aşan okyanus manzarasını ve eşsiz mekansal deneyimini tasarımın odak noktası olarak kalmasını sağlamak için minimalist mobilyalara ağırlık verildi”

Haberin Devamı

Uçurumun kenarında huzur var


Eksiği yok fazlasıvar!

Avustralya’nın Viktorya eyaletinde dört katlı yaşam alanı, iki otomobil kapasiteli garajın altında yer alıyor.

Garajla dördüncü kat yani evin oturma odası olarak tasarlanan ilk kısmı arasındaki geçiş merdivenlerle sağlanıyor. İçeri girer girmez kişi her yerin cam pencere olması dolayısıyla panoramik manzarayı keşfediyor.

Mutfak da bu katta bulunuyor ve oturma odası ile entegre durumda. Mütevazi bir büyüklüğe sahip olan evde, klasik bir konutta olan her şey var. Mutfak, yemekodası, üç yatakodası, iki banyoya ek olarak açık terasta bulunan bir de spa bulunuyor.

Uçurumun kenarında huzur var