Ekonomi UEFA gelir liginde Hollanda’yı geçtik

UEFA gelir liginde Hollanda’yı geçtik

30.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son iki sezonda UEFA gelirlerinden 91 milyon euro pay alan Süper Lig, bu rakamla Avrupa’nın en değerli 8 ligi arasında 7’inci sıraya yerleşti. Listenin zervesinde sırasıyla İspanya, İngiltere ve İtalya var

UEFA gelir liginde  Hollanda’yı geçtik

Uluslararası denetim ve danışmanlık grubu KPMG’nin “futbol” kolu, UEFA gelirleri üzerinden yaptığı son çalışmada, Süper Lig kulüplerinin UEFA’dan 91 milyon euro gelir elde ettiğini bildirdi. Türkiye, ulaştığı bu rakamla araştırma konusu olan 8 Avrupa ülkesi içinde Hollanda’yı geride bırakarak gelir liginde 7’inci sırada kendisine yer buldu. 2014-2015 ile 2015-2016 futbol sezonları üzerinden yapılan ve bu iki sezonda 509 milyon euro kazanan İspanyol kulüpleri ise zirveyi kaptı.

Haberin Devamı

91 milyon euro geldi

KPMG Football Benchmark Ekibi, kulüplerin en önemli kaynaklarından biri olan UEFA gelirlerini incelediği son çalışmayı “Futbolun Elitleri 2017” raporuyla yayımladı. UEFA’nın kulüplere dağıttığı performans ve pazarlama değerlerinin yer aldığı çalışmada gelirlerin önemli bölümünün yayın kaynaklı olduğu görülüyor.

KPMG’nin yaptığı araştırmaya göre Süper Lig’in Avrupa’daki temsilcileri iki sezonda UEFA’dan 91 milyon euro gelir sağladı. Bu rakamın 53 milyon euro’su pazarlama ve yayın gelirlerinden oluşurken 38 milyon euro da performans primleri olarak ön plana çıktı. Avrupa’nın önde gelen 8 liginin yer aldığı araştırmada Türkiye 91 milyon euro’luk gelir rakamıyla 7’inci sırada yer aldı. Süper Lig, 80 milyon euro gelirli Hollanda Ligi’ni geride bıraktı.

Haberin Devamı

Şampiyon: La Liga!

UEFA gelirlerinde kasasını dolduran İspanyol kulüpleri oldu. Real Madrid ve Barcelona’nın yükselişiyle altın çağını yaşayan, Sevilla ile Avrupa Ligi’ni domine eden İspanyollar, UEFA’dan 509 milyon euro elde etti. İngiliz kulüpler 476 milyon euro kazanırken, İtalyanlar ise 370 milyon euro’yu kasasına koydu. İtalya’yı 354 milyon Euro’yla Almanya ve 271 milyon Euro’yla Fransa izledi. Portekiz Ligi de 141 milyon euro UEFA’dan gelir sağladı.