Ege Uğur, çiftçinin yanında

Uğur, çiftçinin yanında

23.06.2017 - 05:28 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi çiftçileri, üreticileri desteklemeye devam ediyor.

Uğur, çiftçinin yanında

Ayvalık’ta geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketi sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un talimatıyla Çiftçi Eğitim Merkezi’nde 100 dekar alanda üretilen 725 ton silajın 157 tonu geçen gün Altıeylül ilçesine bağlı Pamukçu kırsal mahallesinde 66 kırsal mahalledeki çiftçilere dağıtıldı.

Merkez tek örnek

Pamukçu’daki törende üreticilere seslenen Başkan Uğur “Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Burhaniye’de bulunan Çiftçi Eğitim ve Üretim Şube Müdürlüğünde, büyükşehir belediyeleri bünyesindeki tek olan çiftçi eğitim merkezini kurduk. Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi, 210 dekarlık alanda faaliyetini sürdürüyor”dedi.

Her alanda destek

Büyükşehir Belediyesi olarak, taş toplamadan buzağı kulübesine, tohum temizleme makinesinden tohum ve fide desteği ile zeytin zararlılarıyla mücadeleye kadar her alanda çiftçinin yanında yer aldıklarını kaydeden Başkan Uğur, “Geçtiğimiz yıl Ayvalık’ta meydana gelen sel felaketi sonrası Çiftçi Eğitim Merkezimizde 100 dekar alanda yetiştirilen mısırlardan elde edilen 725 ton silajdan 118 tonunun mağdur olan hayvan yetiştiricilerine dağıtımını gerçekleştirdik.

Bugün de Altıeylül ilçemize bağlı 66 kırsal mahallemize 457 ton mısır silajı dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Hayvan yetiştiricilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.