Ankara Uğur Mumcu Suikastinin 25. Yılı

Uğur Mumcu Suikastinin 25. Yılı

24.01.2018 - 14:33 | Son Güncellenme:

.

Uğur Mumcu Suikastinin 25. Yılı

ÇANAKKALE (AA) - Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, gazeteci yazar Uğur Mumcu ölümünün 25. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Özacar, mesajında, 24 Ocak 1993’te evinin önünde bombalı suikast ile öldürülen gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu özlemle andıklarını belirtti.

Uğur Mumcu'nun Cumhuriyet düşmanlarıyla ve karanlık ilişkiler yumağında devleti ele geçirmeye çalışan güçlerle mücadele ettiğini dile getiren Özacar, mesajında şunları kaydetti:

"Mumcu gibi Muammer Aksoy, Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibi aydınlar, geride kalan süreçte bu mücadelelerini sürdürürken yine bedel olarak canlarını vermişlerdir. Adalet ve demokrasi ekmek ve su kadar gereklidir. Günümüzde her iki kavrama ihtiyacımız vardır. Adalet ve demokrasi yüceltilmeli, üzerinde önemle durulmalıdır. Farklı fikirlerin bir arada yaşaması, düşüncesinden dolayı insanların ayrıma uğramaması, fikir beyan etmesi sonunda en iyinin ve doğrunun bulunması medeniyetin vazgeçilmezidir. İnanıyoruz ki ülkemizin ve insanımızın hak ettiği değer ancak adalet ve demokrasinin layık olduğu seviyeye ulaşması ve yüceltilmesi ile mümkündür."