Uğur Polat

  • İsim
    : Uğur
  • Soyad
    : Polat
  • Mesleği
    : Oyuncu
  • Doğum Tarihi
    : 01.01.1961
    1961-01-01
  • Uyruğu
    : Türkiye
BİYOGRAFİSİ

 Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.
1978 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'na katıldı. 1981'de Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde eğitim gördü.
16 yıldır Devlet Tiyatrosu'nda ve 30 tiyatro eserinde rol aldı. 1996 yılında İsmet Küntay Tiyatro Ödülü'nü aldı. Çevirdiği birçok sinema filmlerinde de ödüllere layık görüldü. Bunlardan bazıları; Salkım Hanım'ın Taneleri ile Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu"; Bütün Kapılar Kapalıydı sinema filmi ile 1990 yılında Ankara Film Festivali'nde "Umut Veren Oyuncu" ödülünü aldı.
Filmografisi
 
Cinayet (2014) - Aslan Kocatepe
Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 (2013) - Saci Bey
Kayıp Şehir (2012) - Ethem
Son (2012) - Kudret
Türkan (2011) - Prof. Cihat Yemni
Çakal (2010) - Fahrettin
Yahşi Batı (2010) - Brokeback'li Buck Berry
Ali'nin Sekiz Günü (2008) - Mehmet
Aşk Yakar (2008) - Savcı Duran
Devrim Arabaları (2008) - Sami
Vali (2008) - Ömer
Beni Unutma (2008) - Recep
Tutsak (2007) - Adil
Mavi Gözlü Dev (2007) - Tahsin Bey
Kayıp (2007)
Küçük Adımlar (2007)
Sinekli Bakkal (2007) - Peregrini
Sis ve Gece (2007) - Sedat
Pars: Kiraz Operasyonu (2006) - Ertuğrul
2 Süper Film Birden (2005) - Abdullah
Seher Vakti (2005) - Ali
İstanbul Şahidimdir (2004) - Sina Öz
Sultan Makamı (2003) - Arif
Güz Sancısı (2002)
Karşılaşma (2002) - Sinan
O da Beni Seviyor (2001) - İbrahim
Yeditepe İstanbul (2001) - Ali
Beni Unutma (2000)
Yıldız Tepe (2000)
Ayna (2000)
Çilekli Pasta (2000) - Onur
Dar Alanda Kısa Paslaşmalar (2000) - Cem
Filler ve Çimen (2000)
Salkım Hanımın Taneleri (1999) - Levon
Kimsecikler (1999)
Sıcak Saatler (1998) - Kaptan
Kördüğüm (1997)
Nice Yıllardan Sonra (1997) - Vedat
Bir Erkeğin Anatomisi (1996) - Taner
Kurtuluş (1996) - Veli Bey
Bir Kadının Anatomisi (1995) - Metin
Sahte Dünyalar (1995)
Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri (1992) - Kürşat
Suyun Öte Yanı (1991)
Yıldızlar Gece Büyür (1991)
Bütün Kapılar Kapalıydı (1990) - Ateş
Cahide (1989)
Sis (1988) - Erol
Mutlu Ol Yeter (1981)
Yaşamak Bu Değil (1980)
Rol aldığı tiyatro oyunları
 
Çehov Makinası : Matei Vi?niec - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2012
Kredi Kartı-Vak'a aaaaa! : Cüneyt Çalışkur - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2010
Vur Yagmala Yeniden : Mark Ravenhill - Tiyatro Dot
Sansürcü : Anthony Neilson - Tiyatro Dot
Ben Ruhi Bey Nasılım : Edip Cansever - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2001
Patron : Tarık Bugra - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2000
Kuvai Milliye : Nazım Hikmet - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1999
İçerdekiler : Melih Cevdet Anday - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1995
Olmayan Kadın : Kenan Işık - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1994
Hamlet : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1993
Küçük Burjuvalar : Bertolt Brecht - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1992
Oresteia : Aiskhylos - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1991
Fırtına : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1991
Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bişey Oldu : Larry Gelbert\Bert Shevelove - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1990
Ballar Balını Buldum (Yunus Emre) : Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1989
Odissinbad : Ksenya Kalogerapulu - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1988
Altı Kişi Yazarını Arıyor : Luigi Pirandello - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1988
Hoşu'nun Utancı : Şinasi Ekicioğlu - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1987
Yedi Kocalı Hürmüz : Sadık Şendil - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1987
Deli İbrahim : Turan Oflazoğlu - Adana Devlet Tiyatrosu - 1987
Tohum Ve Toprak : Orhan Asena - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1986
Akvaryum (oyun) : Aldo Nicolai - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1986
Düşüş (oyun) : Nahid Sırrı Örik\Kemal Bekir - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1984
Hikaye-i Mahmut Bedrettin : Mehmet Akan - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1980
Oyun Nasıl Oynanmalı : (Vasıf Öngören - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1979


Uğur Polat biyografisi

Uğur Polat kimdir?

Uğur Polat 01.01.1961 tarihinde doğmuş olup Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Uğur Polat kaç yaşındadır?

Uğur Polat 01.01.1961 tarihinde doğmuş olup 55 yaşındadır.

Uğur Polat ne iş yapar?

Uğur Polat Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Uğur Polat nerelidir?

Uğur Polat Türkiye vatandaşıdır.

©Copyright 2016 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.