Gündem Ukarynalı anne babalık mücadelesini kazandı!

Ukarynalı anne babalık mücadelesini kazandı!

27.05.2016 - 07:34 | Son Güncellenme:

Ukraynalı Tetiana Kanarska, 12 yaşındaki kızının Şevket Ş.’den olduğunu ileri sürerek açtığı babalık davasını kazandı. Mahkeme küçük kıza aylık 600 TL nafaka bağladı

Ukarynalı anne babalık mücadelesini kazandı

Ukraynalı Tetiana Kanarska, 2003 yılında çalışmak için İstanbul’a yerleşti. Ülkesinde hukuk fakültesini bitiren genç kadın, Taksim’de bir gece kulübünde ‘Show Girl’ olarak iş buldu, ardından 5 yıldızlı bir otelin müdürü Şevket Ş. ile de aşk yaşamaya başladı. 2 yıl süren birliktelik sırasında hamile kalan Kanarska, sevgilisinin evli olduğunu öğrendi. İkilinin yolları bir süre sonra ayrıldı. Kanarska, 2004 yılında kızı M.’yi dünyaya getirdi. Şevket Ş. çocuğun kendisinden olmadığını ileri sürünce ülkesine döndü. Ukraynalı anne, geçtiğimiz günlerde İstanbul’a dönüp Şevket Ş.’ye babalık davası açtı. Şu anda 12 yaşında olan M. için 3 bin TL iştirak nafakası talep etti. Şevket Ş., M.’nin babasının başka biri olabileceğini savundu.

Haberin Devamı

‘KIZIM BABASINI TANIMAK İSTİYOR’

Mahkemede ifade veren Kanarska, kızının Ukrayna’da ailesiyle birlikte yaşadığını belirterek, “Ben Türkiye’de yaşıyorum, kızım orada okula gidiyor. Bir işte çalışmıyorum. Belediyeye bağlı İSMEK’te Türkçe kursuna gidiyorum. Bir arkadaşımın evinde kalıyorum. Erkek arkadaşım her hafta bana para gönderiyor. O parayla geçiniyorum” dedi.

Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA testi sonucunda küçük M.’nin babasının % 99.99 Şevket Ş. olduğu belirlendi. Mahkeme Kanarska’nın kızı M.’nin babasının Şevket Ş. olduğuna ve küçük kız için aylık 600 TL iştirak nafakası bağlanmasına karar verdi. Kendini bekâr olarak tanıtan Şevket Ş.’ye âşık olduğunu belirten Tetiana Kanarska, “Bilinçli bir şekilde çocuk yaptık. Hamileliğin dördüncü ayında ise ‘Evliyim’ diyerek beni terk etmişti. Kızımın artık bir babası var. Babasını tanımak istiyor” dedi.

Haberin Devamı

(Habertürk)